2024 27 liepos

12 pralaimėjimų iš eilės pasiuntė „briedžius“ į žemesnį divizioną

Lyderį Tomą Butrimą praradusi Klaipėdos LCC Tarptautinio universiteto krepšinio komanda prarado vietą ir Regionų krepšinio lygos A divizione.

Dėl karantino ilgiau nei kitos komandos nejudėję „briedžiai“, vėliau nuolat buvo besivejančių padėtyje pagal sužaistų rungtynių skaičių. Nuolat pretendavę į 12-tuką, į kurį patekusios ekipos tęs žygį dėl medalių, vėliau dairėsi, kaip išlikti divizione.

Antradienio rungtynės Kėdainiuose buvo lemtingos uostamiesčio studentams. Nusileidę 87:99, klaipėdiečiai patyrė dvyliktą pralaimėjimą iš eilės ir pasirašė sau nuosprendį kitą sezoną žaisti silpnesnių – B diviziono komandų būryje.

Jurgio Petrausko auklėtiniai dar turi vienerias rungtynes rezerve (su Kauno r. „Omega“). Tačiau jas laimėję ir taškais susilyginę su Kauno „LSU–Atletu“, dėl blogesnio tarpusavio susitikimų balanso „briedžiai“ neaplenktų laikinosios sostinės studentų.

Susitikimą Lietuvos agurkų sostinėje LCC TU penketukas pradėjo nesėkmingai. Šeimininkų persvara greitai išaugo iki dviženklės – 17:6. 10 taškų skirtumas, svyruodamas tai į vieną, tai į kitą pusę, laikėsi iki kėlinio pabaigos.

Antrajame ketvirtyje pamatėme tokius klaipėdiečius, kokius norėtume matyti visada. Atvykėliai, per dvi minutes pelnę septynis „sausus“, jau buvo šalia – 26:28. Pirmuosius taškus kėlinyje kėdainiečiai pelnė sužaidus tris minutes. Įsižaidę pajūrio krepšininkai, nuolat lipę ant kulnų, išlygino skirtumą – 34:34.

Ilgoji pertrauka sutikta, kai švieslentėje žibėjo lygybė – 40:40.

Kaip gerai „briedžiai“ kovojo antrajame kėlinyje, taip prastai jie atrodė po pertraukos. Nesužaidus nė septynių minučių „Ateitis“ buvo priekyje 19 taškų santykių – 65:46.

Tiesa, prieš paskutiniąsias dešimt minučių svečiams pavyko sušvelninti skirtumą iki 13 taškų – 59:72.

Viltis, kad pavyks išsigelbėti, gimė po to, kai Paulius Piktuižis dvitaškiu priartino klaipėdiečius iki 65:72. O dar buvo likę žaisti daugiau nė aštuonias minutes. Tačiau netrukus pasipylusios rezultatyvios atakos ir dvylika iš eilės varžovų pelnytų taškų sudėjo visus taškus ant „i“.

Rungtynių statistika

„SC–Ateitis“ – LCC TU – 99:87 (28:19, 12:21, 32:19, 27:28) .

LCC TU: Nikita Sokolovas, Edgaras Zilys – po 17, Paulius Piktuižis – 12, Stefano Manavis – 10, Glebas Kopancevas, Wamulundi Simwinga – po 8, Domantas Zaboras, Martynas Sabaliauskas – po 7, Filipas Radišičius – 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *