2024 20 balandžio

Prie moterų laivo šturvalo matomas klaipėdietis V. Stanišauskas

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis direktorius Mindaugas Špokas, su tinklalapiu „BasketNews.lt“ kalbėdamas apie moterų nacionalinės rinktinės ateitį, pasidalijo preliminariais žingsniais, apie kuriuos diskutuojama šalies pagrindiniame krepšinio lizde.

Po nepasisekusių atrankos varžybų į 2021 m. Europos čempionatą, iš vyriausiojo trenerio posto pasitraukė šilutiškis Mantas Šernius.

Pasak M. Špoko, ateities nacionalinę komandą reikia lipdyti iš Europos jaunių čempionate sidabro medalius iškovojusių šešiolikmečių, o pagrindiniu kandidatu į vyr. trenerio postą matomas istorinį rezultatą nukalęs Vilius Stanišauskas. Klaipėdietis po įspūdingo pasirodymo su 16-mečių ekipa, 2019-aisiais buvo pakviestas į buvusio „Atlanto“ futbolininko M. Šerniaus trenerių štabą.

33-ejų V. Stanišauskas šį sezoną treniravo LCC Tarptautinio universiteto komanda, debiutavusią Lietuvos moterų čempionate. Prieš tai ugdė Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkes.

Dar Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje dirbantis specialistas buvo 2014-2015 m. Eurolygoje kovojusio „Neptūno“ trenerių štabe, talkino Kaziui Maksvyčiui.

„Visų pirma šiame poste matome V. Stanišauską, nes jis su 16-mečių rinktine parodė, ką gali, merginos tiki juo, – tvirtino M. Špokas. – Klaipėdietis daug investuoja į savo tobulėjimą ir jam patinka šitas darbas. Dar yra Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, taip pat žinanti žaidėjas, dirbanti su jaunaisiais talentais, daug pasiekusi ir turinti autoritetą. Rokas Kondratavičius, su silpnesne „Aisčių–LSMU“ komanda laimėjęs šalies čempionių titulą, ir mes matome, ką jis yra nuveikęs. Visi jie yra įrodę darbais, o ne žodžiais. Taip pat yra eilė kitų specialistų, kurie yra pajėgūs dirbti. Nenurašyčiau nė vieno.“

Ar vairas bus įteiktas V. Stanišauskui, ar kitam specialistui, spręs LKF Vykdomasis komitetas.

Lietuvos moterų rinktinės žaidėjų bazėje yra ir klaipėdiečių, arba krepšininkių žaidžiančių Klaipėdos komandoje: 2003 m. gimusi Dominyka Gerkytė  (Vilniaus „Kibirkštis–VKM“), 2001 m. – Dominyka Paliulytė  (Klaipėdos „Neptūnas“), 1998 m. – Laurita Jurčiūtė (Klaipėdos LCC TU), 1992 m. – Monika Grigalauskytė  (pertrauka dėl asmeninių priežasčių), 1991 m. – Eglė Šikšniūtė (Izmito „Belediyespor“; Turkija), 1990 m. – Marina Solopova  (Satu Marės „Municipal“; Rumunija).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *