2024 16 balandžio

NKL finale – dviejų klaipėdiečių akistata

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato finale žais klaipėdiečio Ryčio Vaišvilos treniruojama „Telšių“ komanda. Žemaičiai pusfinalyje Jonavoje 78:74 įveikė Klaipėdos „Neptūno–Akvaservis“ skriaudėjus ketvirtfinalyje – Šakių „Vyčio“ krepšininkus.

R. Vaišvila pasiuntė savo buvusį auklėtinį Mindaugą Stašį į mažąjį finalą. Zanavykų garbę ginantis klaipėdietis gynėjas rezultatyvumu nepasižymėjo – per 24 min. pelnė 7 taškus ir surinko vos 6 naudingumo balų.

Kaip neprisiminti M. Stašio įspūdingo žaidimo su „Neptūno“ dubleriais. Lemiamoje penktoje kovoje jis buvo didžiausiu klaipėdiečių duobkasiu – per 26 min. pelnė 19 taškų, surinko 26 naudingumo balus, pataikė visus 3 tritaškius, 4 dvitaškius iš 5, atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

NKL finale R. Vaišvila bus ne vienintelis klaipėdietis. „Telšių“ ekipos varžovo – Jonavos „CBet“ klubo gretose bus ir pasaulio pirmenybių prizininkas Tomas Delininkaitis. Būtent, buvęs „Neptūno“ atakų lyderis buvo rezultatyviausias pusfinalio mūšyje su Marijampolės „Sūduva–Mantinga“ (79:62).  Klaipėdietis per 26 min. surinko 19 taškų ir 22 naudingumo balus. Delnas nepiktnaudžiavo metimais. Pataikė visus 3 tritaškius, visas 4 baudas ir 3 dvitaškius iš 4.

Klaipėdos „Neptūno“ klubo valdžia turėtų atkreipti dėmesį į nesenstančio veterano rodiklius.

O telšiškiai, nors finalas vyks Jonavoje, turėtų labai pasistengti ir dėl dovanos R. Vaišvilai. Auklėtinių auksas jam būtų brangiausias prizas 50-mečio, ateisiančio gegužės 23 d., proga.

NKL finalas vyks balandžio 3 d. 19.30 val., rungtynės dėl bronzos medalių – 2 d. 18 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *