2024 27 liepos

Prieš finalinį turnyrą – rezultatyvi išvyka į Estiją

Sėkmingą išvyką į Estiją savaitgalį surengė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Šeštadienį Viljandyje sužaidę lygiosiomis 26:26 su „Viljandi“ ekipa, sekmadienį triumfavo mūšyje su „Kehros“ septynetuku 30:29.

Pastarosiose varžybose pergalingą įvartį Deividas Virbauskas, kai buvo likusios vos 2 sekundės.

„Dragūnas“, Baltijos rankinio lygos (BRL) čempionate savo sąskaitą papildę trimis taškais, pirmąjį etapą baigė trečias ir pateko tarp keturių pajėgiausių ekipų, kurios pusfinalio varžybose kausis Klaipėdoje.

Savo arenoje Artūro Juškėno auklėtiniai dėl patekimo į finalą varžysis su estų Pelvos „Serviti“ klubu, kita pora bus lietuviška: Vilniaus „Šviesa“ – Alytaus „Varsa–Stronglasas“.

Rungtynes Pelvoje, kaip išvakarėse ir Viljandyje, geriau pradėjo klaipėdiečiai, išsiveržę į priekį 4:1, 10:4. Tačiau artėjant pertraukai sutriko lietuvių mechanizmas, o estų traktorius pradėjo nudėti nesustabdomas. Šeimininkai, iki kėlinio pabaigos pelnę net 7 įvarčius iš eilės, ne tik pavijo, bet ir aplenkė atvykėlius – 15:14.

Prasidėjus antrajai daliai, „Kehros“ žaidėjas Danilas Gumianovas dar labiau padidino persvarą – 16:14. Po šio įvarčio komandos apsikeitė veiksmais – klaipėdiečių atakos buvo rezultatyvios, o estų – tuščios.

Daugkartiniai Lietuvos čempionai vėl atitilo 4 įvarčiais – 22:18.

Likus žaisti 7 min. 30 sek., Klaipėdos ekipa turėjo gana saugią persvarą – 28:25. „Kehros“ rankininkai, pasinaudoję tuo, kad Lukas Juškėnas nerealizavo 7 m baudinio, išlygino rezultatą – 28:28. Po to, kai komandos apsikeitė įvarčiais, lietuviai paskutinę ataką rezgė ilgiau nei minutę. Per tą laiką šeimininkų žaidėjas buvo pašalintas, o „Dragūno“ vyras atsirado daugiau spragų varžovų gynyboje. Iki paskutinės akimirkos kontroliavęs kamuolį Deividas Virbauskas taikliai švystelėjo kamuolį.

Šeimininkams nebuvo likę laiko net pradėti atakos.

BRL reguliariajame čempionate, kaip ir Lietuvos pirmenybėse, geriausiai žaidė Vilniaus „Šviesa“, surinkusi 40 taškų. „Serviti“ sąskaitoje – 35 taškai, „Dragūno“ – 34, „Varsos–Stronglaso“ – 30.

Dėl COVID-19 pandemijos suvaržymų iš pirmenybių pasitraukė Latvijos komandos.

Rungtynių statistika

„Kehra“ (Estija) – „Dragūnas“ – 29:30 (15:14).

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 8, Lukas Juškėnas – 6, Gytis Šmantauskas – 5, Laurynas Simonavičius – 4, Danila Chlušakas, Benas Butkus – po 3, Mykolas Lapiniauskas – 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *