2024 19 balandžio

„Viesulas–Dragūnas“ žengė pirmą žingsnį į pusfinalį

Klaipėdos „Viesulo–Dragūno“ rankininkai, Varėnoje sulaukę netikėtai atkaklaus „Ūlos“ pasipriešinimo, dzūkus įveikė tik savo žaidimui pridėję papildomos dozės jėgų ir meistriškumo.

Po Lietuvos 1-osios lygos rankinio čempionato pirmojo etapo uostamiesčio septynetas buvo antras, o Varėnos ekipa septinta. Gal tokia situacija užliūliavo klaipėdiečius. Juolab kai kurie tikriausiai jautėsi devintame danguje po išvakarėse sulaukto „Dragūno“ triumfo Baltijos rankinio lygos pirmenybėse.

Gal abi versijos nė sudilusio skatiko nevertos. O tiesiog klaipėdiečiai po tolimos ir ilgos kelionės išbėgo į aikštelę „medinėmis“ kojomis. Tuo naudojęsi dzūkai galėjo kaip lygūs su lygiais žaisti su uostamiesčio rankininkais.

Po dviejų iš eilės Tomo Drakšo išpuolių, klaipėdiečiai išsiveržė į priekį 4:2, baigiantis 10-ąjai min., varėniškiai persvėrė rezultatą 6:5. Negana to, 17-ąją min. „Ūla“ turėjo 3 įvarčių persvarą – 11:8, o 24-ąją min. šeimininkai pirmavo 13:9. Sunkiu komandai metu vėl prabilo „supermenas“ T. Drakšas, iš viso į dzūkų tvirtovę pasiuntęs 9 „bombas“. Po jo dviejų ir Eriko Ivanausko rezultatyvaus išpuolio skirtumas sumenko iki vieno įvarčio – 12:13. Tačiau tikėto įvykių lūžio nesulaukta. Varėniškiai į tai atsakė lygiai tokiu pačiu atsakymu, ir vėl jie galėjo jaustis geriau – 16:12.

Situacija iš esmės nesikeitė ir prasidėjus antrajam kėliniui. Sužaidus septynias minutes šalies grybų sostinės komanda buvo priekyje gana solidžiu skirtumu – 20:16.

Nors klaipėdiečiai priartėdavo iki dviejų įvarčių, tačiau „Ūla“ arčiau neprisileido.

Debesys virš „Viesulo–Dragūno“ ėmė sklaidytis likus žaisti vos dešimt minučių. Po to, kai Ignas Savičius į savo buvusios komandos vartus pelnė du įvarčius, svečiai išlygino skirtumą – 24:24, 25:25. Netrukus T. Drakšui, po labai ilgo laikotarpio, pavyko persverti rezultatą. Vėliau Tomui Valentukevičiui ir Rokui Palskiui dar pridėjus du įvarčius (29:26), triumfavo „Dragūno“ dubleriai.

Rungtynių statistika

„Ūla“ – „Viesulas–Dragūnas“ – 27:29 (16:14).

„Viesulas–Dragūnas“: Tomas Drakšas – 9, Ignas Savičius, Edvinas Aidukonis – po 5, Rokas Palskys – 3, Orestas Biknius, Tomas Valentukevičius – po 2, Erikas Ivanauskas, Ramojus Mažrimas, Nojus Vaičikauskas – po 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *