2024 23 balandžio

Neįtikėtina: Klaipėdoje gali būti „Barcelona“ futbolo klubo filialas

Klaipėdoje žvalgėsi „Barcelona“ klubo atstovai. Anot portalo „atviraklaipeda.lt“, viliamasi, jog po šio vizito uostamiestyje atsiras garsios Ispanijos komandos akademija, kurioje būtų ugdomi futbolininkai ne tik iš Klaipėdos ir Lietuvos, bet ir kitų Baltijos bei Skandinavijos šalių.

Uostamiestyje viešėjo „Barcelona“ klubo prezidento vyriausiasis patarėjas Josepas Maria Fuste Blanchas ir Futbolo akademijų plėtros vadovo vyriausiasis patarėjas Jose Carlosas Garcia Duranas. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bei kiti miesto valdžios atstovai svečiams aprodė jau turimą sporto ir ypač futbolo infrastruktūrą – centrinį stadioną, baigiamą rekonstruoti Futbolo mokyklą, vietą prie Palangos plento, kur per artimiausią dešimtmetį turėtų būti pastatytas regioninis stadionas.

„Barcelonos“ atstovai atvyko pakviesti iniciatyvių sporto bendruomenės atstovų.

Paklausta, ar teisingos yra kalbos, jog siekiama, kad „Barcelonos“ klubas taptų Klaipėdos futbolo mokyklos, kuri neseniai reorganizuota į viešąją įstaigą, dalininku, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, jog tai būtų netikėtai gimusios svajonės išsipildymas.

„Mes norime, kad „Barsos“ vėliava atsirastų mieste, kad Klaipėdos futbolo mokykla taptų regioniniu sporto centru. Šio vizito metu „Barcelonos“ atstovai nori sužinoti, ko mes norime, o mes norime sužinoti, kokie jų ketinimai. Tai yra šviesūs žmonės, kurie mato savo klubo plėtrą regionuose ir ne per franšizes, o tiesiogiai. Tačiau mes dar ir patys turime suvokti, ko norime, kokia yra sporto bendruomenės pozicija“, – teigė A. Dirgėlienė.

Tačiau sumanymas, jei jį pavyks įgyvendinti, yra toks, jog „Barcelonos“ klubas galėtų tapti Klaipėdos futbolo mokyklos dalininku, o tada ji taptų „Barcelonos“ akademija, kurioje sportininkai būtų ugdomi pagal katalonų metodiką. Svarstoma, kad šioje akademijoje galėtų treniruotis ne tik talentingiausi klaipėdiečiai ir lietuviai, bet žvalgų surasti talentai iš Latvijos, Estijos ir net Skandinavijos šalių.

„Klaipėdai būtų didžiulė nauda pasinaudoti „Barcelonos“ patirtimi, o šis klubas yra suinteresuotas savo plėtra“, – pastebėjo A. Dirgėlienė.

Anot jos, Klaipėdoje viešėję svečiai savo įspūdžius papasakos pačiam „Barcelonos“ klubo prezidentui Joanui Laportai.

„Tada „Barcelonos“ ketinimai Klaipėdos atžvilgiu taps dar aiškesni. Tačiau jei ir viskas klostysis palankiai, dar reikia suderinti labai daug detalių“, – atkreipė dėmesį A. Dirgėlienė.

Nepaisant to, valdininkė šypsojosi, jog galima pasvajoti apie tai, kad į rekonstruotos Klaipėdos futbolo mokyklos atidarymo iškilmes, vyksiančias vasarą, atvyks pats Lionelis Messis, kurį, beje, kaip dar mažai kam žinomą talentą ir atrado J. M. F. Blanchas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *