2024 27 liepos

Saujelei į areną patekusių laimingųjų – dar ir „Neptūno“ dovana

Klaipėdos „Neptūnas“ padovanojo šventę ne tik tūkstantinei gerbėjų armijai, vis dar nepatenkančiai į rungtynes, bet ir saujelei žiūrovų, kurie dėl atlaisvėjusių karantino gniaužtų, rungtynes su Prienų „CBet“ galėjo stebėti pačioje arenoje.

Uostamiesčio klubas, siekdamas patekti į aštuntuką, iškovojo labai svarbią pergalę 92:81.

Rungtynių pradžia išsiskyrė didžiuliu intensyvumu abejose aikštelės pusėse. Nė vienai komandai nepavyko atsiplėšti. Tik po sėkmingo Tado Pažėros reido kėliniui baigiantis šeimininkai laimėjo ketvirtį 3 taškų skirtumu – 22:19.

Antrajame ketvirtyje „Neptūnas“ pradėjo tolti. Po Žygimanto Janavičiaus dvitaškio, pajūrio komandos persvara šoktelėjo iki 8 taškų. Reaguodamas į įvykius, svečių strategas Mantas Šernius paprašė minutės pertraukėlės. Tai nepadėjo. Po Martyno Mažeikos tritaškio, skirtumas padidėjo iki 11 taškų. Artėjant pertraukai atvykėlių penketukas sušvelnino skirtumą kone perpus – 38:44.

Trečiajame kėlinyje komandos ir toliau darė tai, kas geriausiai pavykdavo pirmoje varžybų pusėje. Klaipėdos ekipa taškus rinko atakuodama iš baudos aikštelės, o Prienai šaudė tritaškius. Ketvirtį taikliu dvitaškiu baigė Benas Griciūnas, padidinęs savo komandos persvarą iki rekordinės – 67:55.

Lemiamas dešimt minučių sėkmingiau pradėjo prieniškiai, per keturias minutes sumažinę skirtumą iki 4 taškų. Svylant padams suaktyvėjo uostamiesčio ekipos lyderis Deividas Gailius, pelnęs 8 taškus iš eilės ir atstatęs 12 taškų persvarą – 79:67.

Likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes, Simas Galdikas dvitaškiu ir bauda pašokdino skirtumą iki 85:71.

Nors prieniškiai bandė gelbėtis, tačiau klaipėdiečiai nesuteikė jiems net vilties išsikapanoti.

Įspūdingai žaidęs Deividas Gailius pelnė 23 taškus, taip 6 kartus atkovojo atšokusį kamuolį ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Sėkmingos varžybos buvo ir Žygimantui Janavičiui, surinkusiam 17 taškų ir atlikusiam 5 rezultatyvius perdavimus.

Varžovų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo po 17 taškų pelnę Emmanuelis Lecomte ir Mindaugas Sušinskas, 14 – Ignas Sargiūnas.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „CBet“ 92:81 (22:19, 22:19, 23:17, 25:26).

„Neptūnas“: Deividas Gailius – 23, Žygimantas Janavičius – 17, Martynas Mažeika , Benas Griciūnas – po 12, Simas Galdikas – 9, Džiugas Slavinskas – 8, Matas Jogėla – 6, Tadas Požėra – 5.

„Neptūno” (Mato Baranausko) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *