2024 27 liepos

„Klaipėdos“ jaunimas – bronzinis prizininkas

Lietuvos jaunimo iki 19 metų ledo ritulio čempionate bronzos medalius iškovojo Klaipėdos „Klaipėda“.

Uostamiesčio keturių komandų turnyre surinko 15 taškų iš 36. Auksas atiteko Vilniaus „Geležiniam vilkui“ – 29 taškai, sidabras – Kauno „Baltų ainiams“ – 25.

„Klaipėdos“ ledo ritulininkai liūto dalį taškų susirinko trys kartus „nuskalpavę“ autsaiderius – Elektrėnų „Dariaus Kasparaičio LRM-Geležinio vilko“ bendraamžius – 7:4, 13:4 ir 7:3, ir du kartus pačius čempionus – 4:2 ir 2:1.

„Kasparaičiukai“ sezoną baigė surinkę vos 3 taškus. O juos pirmajame rate pelnė įveikę būtent klaipėdiečius – 5:4.

Beveik visi pajūrio ekipos mačai buvo atkaklūs. Iš šešių lyderiams pralaimėjimų, penki buvo patirti minimaliais 1-2 įvarčių skirtumais.

Vienas iš geriausių žaidėjų titulų liko Klaipėdoje. Geriausiu pirmenybių vartininku pripažintas Nikita Kuzminovas.

Timuro Muginovo auklėtiniai pelnė 55 įvarčius. Rezultatyviausiai žaidė Ilja Kuzminovas, taikliai atakavęs 10 kartų, Anatolijus Sedura – 9 ir Matas Mikalauskas – 5.

Naudingiausiai žaidė I. Kuznecovas (10+10) ir A. Sedura (9+11) – po 20 taškų, M.Mikalauskas – 15 (5+10) ir Ilja Michalevičius – 14 (2+12).

„Klaipėdos“ komandoje žaidė ir dvi merginos – Marija Kukanova bei Klara Miuller. Jos buvo vienintelės vaikinų čempionate. M. Kukanova pasirodžiusi vieneriose varžybose niekuo nepasižymėjo, o K. Miuller per 11 varžybų surinko 2 taškus (1+1).

Naudingiausiu pirmenybių žaidėju tapo Paulius Grybauskas („Baltų ainiai“) – 38 taškai (21+17). Geriausio puolėjo ir gynėjo titulai atiteko „vilkams“ – Rojui Plepiui ir Janui Tuchto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *