2024 27 liepos

„Neptūnas“ ketvirtą kartą sezone nugalėjo alytiškius

Klaipėdos „Neptūnas“, Alytuje 86:77 įveikęs „Dzūkiją“, iškovojo labai svarbią pergalę siekiant įsitvirtinti Lietuvos krepšinio lygos čempionato aštuntuke.

Būtent dzūkai, esantys devintoje pozicijoje, yra pretendentai pakeisti klaipėdiečius atkrentamosiose varžybose.

Iškart tolimų metimų negailėjęs „Neptūnas“ rungtynes pradėjo sėkmingiau ir po truputį krovėsi pranašumą. Tačiau šeimininkai stengėsi varžovų pernelyg į priekį nepaleisti – 23:25. Žygimantas Janavičius ir Norbertas Giga toliau šaudė tritaškius, po kurių svečių persvara tapo dviženkle – 45:31.

„Dzūkijos“ krepšininkai Paolo Marinelli su Vyteniu Čižausku baigiantis antrajam ketvirčiui sušvelnino skirtumą – 41:48, tačiau klaipėdiečiai išlaikė kontrolę savo rankose – 69:60.

Prieš paskutines 10 minučių „Dzūkija“ turėjo progų atsitiesti, bet Deividas Gailius ir Matas Jogėla prie pergalės nuvedė „Neptūną“.

Kone lemiama buvo laimėta kova dėl atšokusių kamuolių, kurią klaipėdiečiai laimėjo net 45:26. Vien po alytiškių krepšiu „Neptūnas“ nustvėrė 14 kamuolių.

Rezultatyviausiai pajūrio penketuke žaidęs Matas Jogėla pelnė 22 taškus (7 dvitaškiai iš 9, 2 tritaškiai iš 3, 2 baudos iš 3), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. Iš Tauragės kilęs krepšininkas pakartojo karjeros rezultatyvumo rekordą lygoje.

Klaipėdiečių kelyje iki reguliariojoje čempionato pabaigos dar laukia Panevėžio „Lietkabelis“, Vilniaus „Rytas“ ir „Šiauliai“. Sudėtingas ir dzūkų kelias – Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, „Rytas“ ir „Lietkabelis“.

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale, o savo žaidėjus – kad kovojo. Turėjome ligų ir traumų, tačiau parodėme charakterį iki paskutinės minutės. Žaidėme gerai, tačiau kova dėl kamuolių buvo esminis pralaimėjimo faktorius“, – teigė „Dzūkijos“ treneris Nikola Vasilevas.

„Sunku pasakyti, ar tai mūsų brandžiausias tarpsnis. Jei dar pergalių pasieksime, gal ir galėsime taip sakyti. Rungtynės buvo sunkios, klampios – kaip ir visada su dzūkais. Jautėme nervingumą, nes mačas buvo svarbus. Tą parodo ir 20 klaidų, po kurių gavome daug greitų taškų“, – konstatavo Tomas Gaidamavičius, „Neptūno“ strategas.

Rungtynių statistika

„Dzūkija“ – „Neptūnas“ 77:86 (18:22, 23:26, 19:21, 17:17).

„Neptūnas“: Matas Jogėla – 22, Žygimantas Janavičius – 17, Deividas Gailius – 16, Norbertas Giga, Martynas Mažeika – po 10, Džiugas Slavinskas – 6, Benas Griciūnas – 3, Tadas Pažėra – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *