2024 26 balandžio

Ž. G. Virbauskas gelbėjo rinktinę, o lietuviai iškovojo stebuklingą pergalę

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, Vilniuje po dramatiškos kovos 29:27 palaužusi grupės lyderius islandus, žengė tvirtą žingsnį Europos čempionato link.

Vienu geriausių mūsų šalies komandos žaidėjų buvo Žanas Gabrielius Virbauskas, pelnęs 5 įvarčius. Klaipėdos „Dragūno“ ekipos lyderis rinktinę į priekį trūktelėdavo tais momentais, kai to labiausiai reikėdavo. Visus įvarčius linijos žaidėjas pelnė antrajame kėlinyje.

Nesustabdomas Lietuvos rinktinėje buvo Aidenas Malašinskas, taikliai atakavęs net 12 kartų. Keletą metų Klaipėdoje meistriškumą kėlęs Jonas Truchanovičius prie pergalės prisidėjo 6 įvarčiais. Po vieną kartą taikliai švystelėjo Ispanijoje žaidžiantis uostamiesčio rankinio mokyklos išugdytas Lukas Simėnas ir keletą sezonų „Dragūne“ rungtyniavęs panevėžietis Tadas Stankevičius.

Dar Lietuvos rinktinėje buvo trys uostamiesčio rankininkai – Lukas Juškėnas, Gytis Šmantauskas ir Mykolas Lapiniauskas.

Susitikimą geriau pradėjusi mūsų šalies komanda varžovus tiesiog supančiojo geležine gynyba, o A. Malašinskas, po pirmojo savo įvarčio, tapo rezultatyviausiu visų laikų Lietuvos rinktinės žaidėju.

Įpusėjus pirmajam rungtynių kėliniui lietuviai pirmavo 7:3, o vienu metu mūsų rinktinės persvara šoktelėjo iki 7 įvarčių – 11:4. Varžovai sugebėjo mobilizuotis ir iki ilgosios pertraukos sumažino skirtumą – 9:13.

Antrajame kėlinyje užvirė itin kieta ir atkakli kova. Fantastiškai žaidęs A. Malašinskas padėjo atlaikyti varžovų šturmą. Labiausiai Lietuvos pozicijos buvo subraškėjusios likus žaisti mažiau nei 10 minučių, kai skirtumas tarp komandų jau buvo vos vienas įvartis – 23:22 ir 24:23. Tačiau mūsiškiai nesutriko ir išlaikė pergalingą pranašumą – 29:27.

Po šios pergalės lietuviai gerokai sutvirtino savo pozicijas kovoje dėl vietos į Europos čempionatą. Mūsų rinktinė šiuo metu grupėje yra trečioje vietoje, o į Europos pirmenybes pateks keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios komandos iš visų 8 grupių. Vertinant jas bus skaičiuojami tik taškai iškovoti prieš pirmąsias dvi grupės komandas, o lietuviai savo taupyklėje jau turi 2 taškus, iškovotus prieš islandus.

Naudingiausiu varžovų komandos žaidėju buvo išrinktas Aronas Palmarssonas, o Lietuvos komandoje tokiu pripažintas Aidenas Malašinskas.

Rungtynių statistika

Lietuva – Islandija – 29:27 (13:9).

Lietuva: Aidenas Malašinskas – 12, Jonas Truchanovičius – 6, Žanas Gabrielius Virbauskas – 5, Mindaugas Urbonas – 3, Gerdas Babarskas, Lukas Simėnas, Tadas Stankevičius – po 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *