2024 27 liepos

„Dragūno“ dubleriai – 1-osios lygos čempionato finale

Į Vilnių susirinkusios pajėgiausios Lietuvos vyrų rankinio čempionato komandos šeštadienį dalijosi bilietus. Vienoms teko bilietai į didįjį finalą, kitoms – į mažąjį.

Tarp laimingesniųjų buvo ir Klaipėdos „Viesulo–Dragūno“ rankininkai, pusfinalio mūšyje 31:28 įveikę „Molėtų“ ekipą.

Mačui prasidėjus klaipėdiečiai ilgai buvo priekyje. Tiesa, Gintaro Cibulskio auklėtinių persvarą buvo trapi – 1-2 įvarčiai. 10-ąją min. aukštaičiai išlygino rezultatą – 6:6, o 14-ąją – net išsiveržė į priekį 9:8.

Tai buvo pirmas ir paskutinis molėtiškių akibrokštas uostamiesčio žaidėjams. Pastarieji įjungę kitą pavarą susigrąžino turėtą persvarą ir ją net padidino – 15:11.

Po 30 min. ekipas skyrė 3 įvarčiai – 17:14.

Pailsėję klaipėdiečiai ilgai buvo priekyje 1-4 įvarčiais. Įpusėjus antrajam kėliniui „Dragūno“ dubleriai įgijo rekordinį pranašumą – 26:21.

Į lemiamą šturmą kilti bandę molėtiškiai ir buvo priartėję 27:29, tačiau jiems nepavyko nei išlyginti, nei persverti rezultato savo naudai. Uostamiesčio klubas šventė pergalę – 30:27.

Nugalėtojams Tomas Valentukevičius ir Ignas Savičius pelnė po 8 įvarčius, Tomas Drakšas pridėjo 6, Rokas Palskys – 5. Molėtų ekipoje nesustabdomi buvo Mindaugas Agurkis, pasižymėjęs 9 kartus, Jūris Aganauskas, pelnęs 6 įvarčius.

Prieš tai vykusiame pusfinalio mače Vilniaus „Amber“ 33:27 pranoko Šalčininkų r. „Sokol“ klubą.

Sekmadienį mažajame finale 12.30 val. „Sokol“ susitiks su „Molėtų“ komanda, o 15  val. „Amber“ ir „Viesulas–Dragūnas“ kausis dėl aukso medalių.

Rungtynių statistika

„Viesulas–Dragūnas“ – „Molėtai“ – 31:28 (17:14).

„Viesulas–Dragūnas“: Tomas Valentukevičius, Ignas Savičius – po 8, Tomas Drakšas – 6, Rokas Palskys – 5 Ramojus Mažrimas – 2, Orestas Biknius, Edvinas Bručkus – po 1.

„Amber“ rankinio klubo (Kotrynos Polikarpaitės) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *