2024 27 liepos

Lietuvos ledo ritulininkės augina raumenis Elektrėnuose

Praėjusį savaitgalį prakaitą liejo kandidatės į Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinę. Trijų dienų treniruočių stovyklą jos baigė tarpusavio rungtynėmis.

Kandidatės Elektrėnuose pradėjo rengtis šių metų vasarą vyksiančiam olimpinės atrankos turnyrui.

Vyriausiojo trenerio Berndo Haakės ir jo asistentų Mauro Baltrukonio bei Raimondo Štrimančio vadovaujama komanda atliko pirmuosius pasiruošimo darbus.

Penktadienį ir šeštadienį rinktinės kandidatės kartu dirbo treniruotėse. Sekmadienį „baltųjų“ ir „raudonųjų“ komandų mūšis baigėsi lygiosiomis 2:2. Įvarčius pelnė Emilija Tučiūtė ir klaipėdietė Karina Lukina bei Daiva Jatkevičienė ir kita klaipėdietė – Marija Kukanova. Vartus susitikimo metu gynė Jurgita Prekevičienė ir Viltė Beličenkaitė iš uostamiesčio.

Pasibaigus stovyklai nuspręsta, jog kitą savaitgalį rinktinės treniruotės neišvysime Godos Laucaitytės, Evelinos Bankauskienės, Gertrūdos Gliožaitytės, Aušros Norkūnienės, Ritos Vorobjovienės ir Lauros Jusės. Treneriai pabrėžia, jog šioms žaidėjoms nėra uždarytos durys į rinktinę ir jos vis dar pretenduoja patekti į rugpjūtį laukiančią paskutinę atrankos stovyklą.

Antrasis stovyklos etapas taip pat bus surengtas Elektrėnuose, gegužės 7-9 d. Kitą savaitgalį laukiama 34 kandidačių.

Olimpinis atrankos turnyras vyks rugpjūčio 26-29 d. Islandijoje. Galutinė rinktinės sudėtis paaiškės prieš kelionę.

Šiandien tarp kandidačių yra net aštuonios klaipėdietės – vartininkė Viltė Beličenkaitė, gynėja Polina Tolmačiova, puolėjos – Julija Melnikova, Marija Kukanova, Ula Aleksandravičiūtė, Klara Miuller, Anastasija Šeršniova ir Karina Lukina.

Šalies moterų rinktinės debiutiniame pasaulio čempionate įvarčius pelnė tik klaipėdietės – K.Miuller ir Klaipėdos tarybos nario Jurijaus Šeršniovo duktė – A. Šeršniova.

Tad oficialiose rinktinės rungtynėse varžovių vartininkes nuginkluoja klaipėdietės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *