2024 27 liepos

Ž. G. Virbauskas: „Kol kas sunku suvokti, kad patekome į Europos čempionatą“

Pavargę, bet labai laimingi – tokie Lietuvos rankininkai naktį iš pirmadienio į antradienį nusileido Vilniaus oro uoste.

Praėjusią savaitę mūsų rinktinės žaidėjams teko atlaikyti trejų rungtynių maratoną, kurio finišas šįkart buvo sėkmingas – Lietuva po 24 metų pertraukos pateko į Europos čempionatą.

Šio atrankos ciklo metu Lietuvos rinktinėje buvo galima išvysti ir akivaizdų kai kurių žaidėjų proveržį. Vienas tokių – Klaipėdos „Dragūno“ garbę ginantis Žanas Gabrielius Virbauskas. Universalus rankininkas šioje atrankoje buvo bandomas pačiose įvairiuosiuose pozicijose, o lemiamų mačų metu buvo tarp kertinių rinktinės žaidėjų.

„Per rungtynes tikrai negalvojome apie kitus rezultatus. Bandėme kautis ir 45 minutes lyg ir pavyko tai daryti gerai. Vėliau 15 minučių subyrėjome ir patys taškų neiškovojome, tad tada jau teko tikėtis palankių rezultatų“, – prisiminė Ž. G. Virbauskas.

Asmeninio indėlio iš Šiaulių kilęs rankininkas nebuvo linkęs sureikšminti, tačiau tikėjo rinktinės galimybėmis patriukšmauti ir čempionate.

„Dėl mano žaidimo ir koks tas mano vaidmuo reikėtų klausti trenerių. Kai tenka kamšyti pozicijas, tai ir tas vaidmuo atsiranda. Kaip bus čempionate – pamatysime. Kol kas sunku dar suvokti, kad ten tikrai patekome, bet jeigu žaisime kaip su islandais – galime nuversti kalnus“, – teigė rankininkas.

Savo varžovus Europos čempionate Lietuvos rinktinė sužinos jau gegužės 6 dieną po to, kai Budapešte bus ištraukti burtai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *