2024 27 liepos

Kauniečiams pergalę lėmė vienintelis įvartis

Klaipėdos futbolo mokyklos (FM) vienuolikės dvejų Lietuvos 2-osios lygos čempionato rungtynių per savaitę pirmasis išbandymas baigėsi ne taip, kaip laukta.

Uostamiesčio futbolininkus, jų pačių aikštėje 1:0 įveikė Kauno „Be1 NFA“ ekipa.

Įvartis krito, kai rodės, visas vargas jau buvo praeityje – 75-ąją min.

Pirmąjį kėlinį pavojingos atakos ritosi į vieną – į klaipėdiečių vartų pusę. Likdavo tik stebėtis, kaip svečiai nepasiuntė kamuolį į FM jaunuolių vartų tinklą.

Šeimininkai bandė atsakyti, bet iki pertraukos jie nesukūrė nieko tokio, kas priverstų stvertis už galvos.

Antroji pusė buvo panaši į pirmąją, ir nepanaši. Kauniečiai ir toliau šturmavo Tomo Domarko ir Mariaus Komovo auklėtinių tvirtovę, tačiau pajūrio vaikinai rengė nė kiek neprastesnes kontratakas.

Abi ekipos sukūrė tiek progų, jog jų užtektų bent trejoms rungtynėms.

Puikiausią galimybę išvesti komandą į priekį turėjo Nedas Jurgis Šimkutis. Galėjęs pasiųsti kamuolį į abu vartų kampus, jis sukirto kamuolį į priešais buvusį gynėją.

Neužilgus kauniečiai pelnė įvartį. Klaipėdiečiai bandė organizuoti ataką, tačiau prarado kamuolį savo aikštės pusėje. Svečiai surengė reidą į pajūrio vienuolikės baudos aikštelę. Šis išpuolis buvo išskirtinis – jis baigėsi įvarčiu. Karolio Skamarako, kovojusio tuo pačiu metu su gynėju, smūgis nebuvo stiprus ir klastingas, tačiau mūsų vartininkas Saidas Abou Osmanas nesugebėjo atremti kamuolio.

Po praleisto įvarčio, FM ekipa surengė dar keletą pavojingų atakų, kurios galėjo baigti išlyginamaisiais įvarčiais. Tačiau tądien šeimininkams buvo rakinti varžovų vartai.

Sekmadienį klaipėdiečiai vyks į sostinę, kur susitiks su atgimusiu „Panerio“ klubu.

Rungtynių statistika

FM – „Be1 NFA“ – 0:1 (0:0).

Įvartis: 75 min. Karolis Skamarakas.

FM: Saidas Abou Osmanas, Enrikas Žukauskas, Dominykas Gerulaitis (nuo 73 min. Kristupas Muravjovas), Herkus Vaitkus, Nojus Paulikas, Daniilas Tišakovas, Eimantas Labžentis, Dominykas Jurkus (nuo 24 min. Gvidas Merkevičius, nuo 90 min. Gvidas Kubilius), Maksimas Andrejevas, Nedas Jurgis Šimkutis (nuo 80 min. Julius Vyšniauskas), Jokūbas Malinauskis (nuo 80 min. Egidijus Lileikis).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *