2024 27 liepos

T. Gaidamavičius: „Su „Lietkabeliu“ bus tikras mūšis“

Ketvirtadienį „Neptūnas“ pradės Lietuvos krepšinio lygos čempionato atkrentamąsias varžybas. Ketvirtfinalio varžovas – Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa.

Šį sezoną žaisdami prieš Nenado Čanako komandą, klaipėdiečiai iškovojo vieną pergalę ir patyrė tris pralaimėjimus.

Pakiliai pirmenybių pirmojo etapo pabaigą žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ pagerino savo poziciją turnyrinės lentelės vietoje. Su 14 pergalių ir 22 pralaimėjimais uostamiesčio klubas užėmė 6 vietą ir tik dėl prastesnio taškų santykio tarpusavio rungtynėse su Prienų „Cbet“ užleido pastarąją komandą į priekį.

„Neptūno“ komandos strategas Tomas Gaidamavičius užimamos vietos nesureikšmino ir džiaugėsi komandos sportine forma artėjant prie sezono kulminacijos.

„Reguliarųjį čempionatą užbaigėme gerai. Gal galėjome ir dar geriau, – rezultatais džiaugėsi T. Gaidamavičius. – Bet dabar esame sąlyginai geros formos. Tikiuosi, ji išsilaikė ir pademonstruosime ne tik gerą žaidimą, bet ir duosime gerą mūšį Panevėžio komandai. „Lietkabelio“ komanda yra gerai surinkta, pradedant treneriu ir baigiant žaidėjais. Jie vienas kitu pasitiki, o tai duoda gerų rezultatų, – gerai sukomplektuotą varžovų komandą.“

Ketvirtfinalio išvakarėse tinklalapis „bcneptunas.lt“ pakalbino „Neptūno“ vyriausiąjį trenerį T. Gaidamavičių.

– Reguliaraus čempionato pabaiga „Neptūnui“ buvo pakyli. Ar tai pridės žaidėjams daugiau pasitikėjimo atkrintamosiose varžybose?

– Taip – vienareikšmiškai. Labai gerai yra reguliarųjį čempionatą baigti tokia gera nata. Tai prideda ir papildomos motyvacijos. Kaip jau esu sakęs, mūsų apetitas kyla bevalgant.

– Kokius pagrindinius akcentus dėliojote prieš ketvirtfinalio startą?

– „Lietkabelis“ yra gerai subalansuota komanda, jie žaidžia disciplinuotą krepšinį. Pagrindinis užduotis – neįsivelti į greitą žaidimą. Taip pat svarbu juos visada laikyti prie savęs koviniu atstumu, nes jei duosime jiems pabėgti ankstyvoje stadijoje, tada jau bus sunku pavyti.

– Kyle Vinalesas pastaruoju metu nerungtyniauja dėl traumos. Ar galima teigti, kad jis yra svarbiausias Panevėžio komandos žaidėjas?

– Jis yra rezultatyviausias krepšininkas lygoje ir žinoma komandai jo kažkiek trūksta, bet ši ekipa turi daug puikių žaidėjų, kurie tuos taškus kompensuoja. Jo grįžimas į aikštę jiems tikrai pridėtų daugiau jėgos.

– Deivido Gailiaus atvykimas į uostamiesčio komandą akivaizdžiai pagerino rezultatus. Ar ir kiti komandos draugai prie jo tapo geresniais?

– Ne kartą minėjau, kad mums reikėjo lyderio, kuris nebijotų imtis iniciatyvos puolant. D. Gailius būtent toks ir yra. Varžovai žino, kad jis – pavojingas ir dažniau gynyba suintensyvėja, dėl to atsirasdavo daugiau laisvės kitiems žaidėjams.

– Viso sezono metu bandėte įvairius startinius penketus. Lemiame tarpsnyje, atrodo, kad atradote tą aukso viduriuką su Simu Galdiku vidurio puolėjo pozicijoje. Kiek yra gera turėti tokį aukštaūgių pasirinkimą?

– Turint daug aukštaūgių yra daugiau pasirinkimo laisvės. Viso sezono metu laviravau tarp pasirinkimų įvairiose pozicijose, tačiau atėjus svarbiausioms kovoms, stengiuosi remtis daugiau patirtimi.

– Vyriausias komandos žaidėjas – 36-erių Martynas Mažeika demonstruoją puikią sportinę formą.

– Jo sportinę formą šiuo metu vertinu labai gerai. Žinome, kad Martynas sezono metu turėjo daug bėdų dėl traumų ir ypač nugaros. Tai labai išmušė iš vėžių, o atsistatyti darosi vis sunkiau, nes metų daugėja, o ne mažėja. Tačiau džiaugiamės, kad dabar jo forma yra gera.

– Turite daug atkrintamųjų varžybų patirties Nacionalinės krepšinio lygos čempionate. Kokie jūsų lūkesčiai pirmą kartą žengiant į LKL lemiamas kovas?

– Kažkokių sensacijų nėra ir čia. Negalvoju apie tai, kad man čia pirmosios atkrintamosios varžybos stipriausioje lygoje. Tiesiog eini į kiekvienas rungtynes, modeliuoji įvairias situacijas ir stengiesi iš to išspausti maksimumą.

– Ar jaučiasi, kad komanda labiau susikoncentravusi prieš lemiamas kovas?

– Nežiūrint ar tai sezono pradžia, ar prasidedančios atkrintamosios, žaidėjai visada turi būti susikaupę.

Mato Baranausko nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *