2024 19 balandžio

Lietuvos septynetų futbolo čempionate „Suoliuką“ pakeis „Klaipeda city“

Jubiliejiniame Lietuvos septynetų futbolo čempionate dalyvaus Klaipėdos „Klaipeda city“ ekipa, pakeisianti iki 2019 metų uostamiesčiui atstovavusią „Suoliuko“ komandą.

Dar vienas debiutantas – legendinis Panevėžio „Ekranas“, kuris varžysis ne tik šalies 2-osios lygos pirmenybėse, bet atsiųs savo atstovus kovoti ir Lietuvos septynetų futbolo čempionate.

Palyginti su praėjusiais metais, aikštėje neišvysime Vilniaus „Polivektrį“ ir 2018 metų čempionus Šilalės „Šilalės–Prolain“ futbolininkus, praėjusiais metais užėmusius penktą vietą.

Iš viso dėl medalių kovos aštuonios ekipos. Kartu su debiutantais dar žais čempionų titulą ginantis Kauno „Arsenalas“, vicečempionai „Hegelmann Minifootball“, bronzos medalius praėjusiais metais iškovojusi Jurbarko „Imsrė“, trečius metus čempionate žaidžianti Akmenės „Akmenė“, praėjusiais metais debiutavę Prienų „Prienai“ ir nė vieno čempionato nepraleidęs Varėnos „Merkys“.

Penktosios – jubiliejinės pirmenybės prasidės paskutinį gegužės šeštadienį Prienuose. Mieste prie Nemuno klaipėdiečiai susirems su „Imsre“ (13 val.) ir „Arsenalu“ (15 val.).

Prienuose komandoms teks žaisti ir rugpjūčio 28 d.. Taip pat du etapus rengs varėniškiai, po vieną etapą bus sužaista Jurbarke ir Naujojoje Akmenėje.

Čempionatas vyks taip pat, kaip ir praėjusiais metais – dviejų ratų, 6 etapų, 14 turų sistema. Kovas planuojama baigti rugsėjo 11 d. Varėnoje.

Kadangi tai bus jubiliejinis čempionatas, organizatoriai pasirūpino, kad jis būtų pažymėtas deramai. Vyriausiuoju čempionato teisėju paskirtas garsus Lietuvos arbitras Gediminas Mažeika. Pirmajame bei paskutiniame Lietuvos čempionato etapuose Lietuvos septynetų futbolo ambasadorius Deividas Šemberas su savo sudaryta žvaigždžių komanda „Deividas ir Draugai“ sužais draugiškas septynetų rungtynes su  miestų šeimininkų komandomis. D. Šembero komandoje žais garsūs futbolo veidai Valdas Ivanauskas, Andrius Skerla, Deividas Česnauskis,Andrius Velička ir Tadas Kijanskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *