2024 27 liepos

„Dragūnui“ teko tenkintis suspindusia bronza

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sezono pabaigai pamalonino gerbėjus medaliais. Ne aukso, kaip buvo įpratinti uostamiesčio ekipos aistruoliai, o bronzos.

Pajūrio rankininkai, trečiosiose rungtynėse dėl 3-iosios vietos 34:26 nugalėję Kauno „Granitą-Karį“, pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo Lietuvos rankinio čempionato bronzos medalius.

Pirmąjį kėlinį aikštelėje klostėsi įvykiai, netenkinantys Klaipėdos komandos gerbėjų. Po pirmųjų minučių „Dragūnas“ nurūko į priekį 4:1, 7:3, tačiau vėliau krito į žaidybinę duobę. Kauniečiai, pelnę iš eilės 6 įvarčius, išsiveržė į priekį 9:7. Nors uostamiesčio žaidėjams pavyko stabilizuoti situaciją – 9:9, 10:10, tačiau svečiai dar kartą išsišoko – 14:12.

Brolių – Deivido (iki pertraukos pelniusio net 6 įvarčius) ir Žano Gabrieliaus (5) – Virbauskų vedama Klaipėdos komanda prieš pertrauką išlygino rezultatą – 14:14.

Antrajam kėliniui prasidėjus vyko žaidimas „įvartis į įvartį“ – nė vienam iš septynetų nepavyko nutolti daugiau kaip dviem įvarčiais.

Į smegduobę, iš kurios taip ir neišsikapstė, „Granitas–Karys“ įkrito netikėtai. Košmaras svečiams prasidėjo nuo 40-osios minutės, kai pirmavę 21:20, atsiliko 22:30.

Per likusias aštuonias minutes „Dragūnas“ išlaikė persvarą iki rungtynių pabaigos – 34:28.

 „Rungtynės ėjosi sunkiai. Pradėjome lengvai ir manau, kad galėjome turėti lengvas rungtynes, tačiau keletas klaidų, užtikrintas ir be klaidų varžovų puolimas neleido mums atitolti ir, jei ne antrojo kėlinio spurtas, galėjome turėti didelių bėdų. Liūdėti nėra ko, manau, kad sezonas visai geras. Rungtynes šitas paskutines irgi geriau laimėti, nei pralaimėti. Viską sezone laimėti yra labai sunku, gaila, nepavyko, bet yra ko siekti“, – teigė „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas, po rungtynių atsistatydinęs iš šių pareigų ir regalijas atidavęs Gintarui Cibulskiui.

„Beveik keturiasdešimt penkias minutes vyko gana įdomi ir lygi kova. Bet mes tą laiką turėjome būti priekyje kokiais 5-6 įvarčiais, tačiau patys sau prisidarėme bėdų su realizacija – buvo daug nepataikytų metimų, pirmame kėlinyje nepataikėme trijų baudinių. Dėl šito dalyko mes visą sezoną kentėjome ir dėl to paskendome ir mažajame finale. Antrojo kėlinio viduryje „Dragūnas“ pabėgo dviem įvarčiais, paėmiau minutės pertraukėlę, bandėme nuraminti žaidėjus, įplieksti ramybės, dėliojome taškus, kaip galėtume atakuoti. Bet vėl pakišo koją noras kuo greičiau perlaužti rungtynes. Skubėdami padarėme klaidų, per kurias „Dragūnas“ mus nubaudė ir nuėjo į priekį neatsisukdami“, – pakomentavo „Granito-Kario“ strategas Vaidotas Grosas.

Sužaidus paskutines šio sezono Lietuvos rankinio čempionato rungtynes, buvo įteikti komandiniai ir individualūs prizai žaidėjams. Į geriausiųjų sąrašą pateko ir du Klaipėdos komandos atstovai – geriausiu sezono linijos žaidėju buvo išrinktas Benas Butkus, naudingiausiu žaidėju pripažintas Deividas Virbauskas.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Granitas–Karys“ – 34:28 (14:14).

„Dragūnas“: Žanas Gabrielius Virbauskas – 10, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas – po 7, Benas Butkus – 5, Danila Chlušakas – 4, Lukas Juškėnas – 1.

„Dragūno“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *