2024 27 liepos

E. Butvilas – turnyro Vokietijoje nugalėtojas

Klaipėdietis tenisininkas Edas Butvilas kartu su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa triumfavo Hanoveryje (Vokietija) vykusiame jaunių turnyre.

Lietuvis ir ispanas visus varžovus įveikė dvejetų varžybose. Vienetų turnyre E. Butvilas liko per žingsnį nuo finalo. O koją pakišo jam ne kas kitas, o ispanas.

Dvejetų kovą E. Butvilas ir A. Manzanera Pertusa pradėjo nuo klaipėdiečiui brolžudiško mūšio, mat anapus tinklo buvo draugas iš Lietuvos rinktinės – Vilius Gaubas, taip pat italas Gabriele Piraino. Atkaklų susitikimą laimėjo E. Butvilas su porininku – 6:4, 7:5.

Ketvirtfinalyje tarptautinis duetas nevargo – 6:0, 6:2 patiesė Vokietijos atstovus Georgą  Eduardą Israelaną ir Oliverį Olssoną.

Ir pusfinalyje lietuviui bei ispanui teko kautis su vokiečiais – Philipu Florigu ir antra turnyro rakete Maxu Hansu Rehbergu.

Finalinis mūšis su trečia vokiečių pora Maximilianu Hombergu ir Neo Niedneriu

buvo viso turnyro puošmena. Pirmą setą laimėjo mūsiškiai – 6:2, tačiau antrą – šeimininkai – 7:5. Trečias setas vyko pagal nuostata „Mirk arba gyvenk“. Po nervų karo 14:12 pergalę šventė E. Butvilas ir A. Manzanera Pertusa.

Ir vienetų turnyre klaipėdietis kovojo sėkmingai. Pirmame etape po trijų setų mūšio jis 2:6, 6:1, 6:4 įveikė gerai pažįstamą prancūzą Saschą Gueymardą Wayenburgą.

Kitame etape E. Butvilas tarsi galėjo atsikvėpti – australą Philipą Sekuličių įveikė gana nesunkiai – 6:2, 6:4.

Kaip būtų keista, ketvirtfinalyje su Kipro atstovu Constantinu Koshiu lietuvis surengė lengvą ir trumpą treniruotę – 6:0, 6:2.

Pusfinalyje E. Butvilas sukryžiavo raketes su partneriu dvejetų varžybose – A. Manzanera Pertusa. Šįkart susirėmė vienas kito verti tenisininkai. Atkaklią kovą laimėjo ispanas – 6:4, 6:4. Jam finale teks susiremti su Vokietijos žaidėju Liamu Gavrielidesu.

Turnyro metu E. Butvilas sužinojo, kad kartu su V. Gaubu pateko į Wimbldono jaunimo turnyrą. Pirmą kartą istorijoje šiame ITF Grand Slam turnyre žais du lietuviai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *