2024 19 balandžio

Jaunučių imtynių čempionate – klaipėdiečių dominavimas

Lietuvos imtynių specialistų dėmesys savaitgalį buvo nukreiptas į Kelmę. Šiame mieste prie Kražantės vyko šalies berniukų ir mergaičių iki 13 metų čempionatai.

Kelmės arena buvo laiminga uostamiesčio berniukams, užėmusiems pirmą vietą tarp komandų. Andrejaus Iljino ir Vytauto Baltuonio auklėtiniai, rungtyniavę pagal laisvųjų imtynių taisykles, iškovojo net aštuonis aukso medalius. Dar tiek pat į pajūrį buvo parvežta antrosios ir trečiosios vietos žetonų.

Savo svorio grupėse triumfavo Ilja Jakovlevas (iki 32 kg), Matas Narmontas (iki 35 kg), Denas Uoka (iki 38 kg), Janas Stanius (iki 47 kg), Martynas Pliakus (iki 54 kg), Valerijus Golovatyj (iki 58 kg), Nikita Novikovas (iki 62 kg) ir Dovydas Damarodas (per 80 kg).

Šalies vicečempionų vardais galės didžiuotis penki klaipėdiečiai: Armandas Kairys (iki 32 kg), Markas Iljinas (iki 35 kg), Arnas Zbormirskis (iki 44 kg), Romanas Rodinas (iki 47 kg) ir Artiomas Zagrebelnyj (iki 62 kg).

Net kurių svorių grupių finalai buvo klaipėdietiški.

Bronzos medaliais apdovanoti trečiąsias vietas užėmę uostamiesčio sportininkai: Jonas Narmontas (iki 29 kg), Elijus Petrovas (iki 38 kg) ir Martinas Jurginas (iki 66 kg).

Mergaičių imtynių pirmenybėse pergalių buvo mažiau, nes ir pačių klaipėdiečių buvo nedaug. Svorio iki 46 kg grupėje neįveikiama buvo ir čempionės titulą iškovojo Gabrielė Norvilaitė. Sidabro medaliu pasidabino Laura Lebaitė (iki 52 kg).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *