2024 19 balandžio

Dar vienas E. Butvilo triumfas, šįkart – Lenkijoje

Klaipėdietis tenisininkas Edas Butvilas (nuotr. viduryje) kartu su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa neseniai nugalėję Vokietijoje, penktadienį triumfą pakartojo jaunių turnyre Lenkijoje.

E. Butvilas – antrasis lietuvis po Ričardo Berankio, kuriam pavyko laimėti Tarptautinės teniso federacijos (ITF) 1-os kategorijos turnyrą.

Į Bytomą klaipėdietis ir A. Manzanera Pertusa atvyko gerai vienas kitą žinodami. Jie kartu treniruojasi, o Vokietijoje kartu žaidė dvejetų grupėje.

Šįkart tenisininkai susirinko gerokai pajėgesni, nes į tokio lygio turnyrą patenkančiam žaidėjui reikia užimti nežemą vietą ITF reitingo lentelėje.

Tarptautiniam duetui jau pirmoje kovoje teko paplušėti iš peties, kol įveikė ambicingus lenkus Jonaszą Dziopaką ir Kacperą Szymkowiaką – 7:5, 7:5. Kaip ne kartą buvo, antrame etape E.Butvilui ir A. Manzanerai Pertusai teko mažiau paprakaituoti. Jie lenką Olafą Pieczkowskį ir Constantinosą Koshį iš Kipro palaužė gana nesunkiai – 7:5, 6:1.

Toliau – dar gražiau: pusfinalyje jiems iš viso nereikėjo kautis. Orelas Kimhi iš Izraelio ir argentinietis Ezequielis Monferreras nusprendė nežaisti.

Finale E.Butvilui ir A. Manzanerai Pertusai teko sukryžiuoti raketes abiejų jųjų treniruočių draugu Viliumi Gaubu ir kroatu Luka Mikrutu.

Lemiamas mūšis nenuvylė žiūrovų, prireikė papildomo trečio seto.  Pirmą kėlinį laimėjo lietuvis ir kroatas 6:3. Antrame sete klaipėdietis su ispanu gana nesunkiai – 6:2 išlygino bendrą rezultatą – 1:1. Trečioji dalis geriau susiklostė E. Butvilui ir A. Manzanerai Pertusai, laimėjusiems 10:6.

Už pergalę abu tenisininkai gaus nemenką dozę taškų, kilstelėsiančių juos į aukštesnes ITF reitingo medžio šakas.

Vienetų turnyre E. Butvilas nešvaistė jėgų. Pirmame etape 6:3, 2:6, 5:7 pralaimėjęs kroatui Dino Prizmičiui, nuėjo žaisti į dvejetų grupę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *