2024 29 balandžio

Lemiamų mūšių išvakarėse 14-mečius klaipėdiečius spaudžia lyderių našta

Ketvirtadienį Šiauliuose prasidės Lietuvos moksleivių krepšinio lygos 14-mečių berniukų čempionato finalinės kovos, kuriose dėl medalių varžysis Klaipėdos krepšinio mokyklos (KM) auklėtiniai.

Andriaus Majauskio auklėtiniai pusfinalyje susitiks su bendraamžiais iš Kauno „Perkūno“ KM.

Kitą dieną pajūrio krepšininkai finale arba rungtynėse dėl bronzos medalių žais su Šiaulių „Saulės“ krepšinio akademijos ir Vilniaus „Sostinės“ KM poros nugalėtoju arba pralaimėtoju.

Anot specialistų, šis ketvertas – itin sunkiai prognozuojamas. Trys iš jų reguliariajame čempionate iškovojo po 9 pergales ir patyrė po 2 pralaimėjimus. Pagal logiką pusfinalyje turėjo žaisti ir ketvirtą vietą užėmusi Klaipėdos „Vlado Knašiaus KM–Litnaglio“ ekipa, tačiau ją atkrentamosiose varžybose eliminavo juoduoju arkliuku tapęs „Perkūnas“.

Klaipėdos KM berniukai turės progą atkeršyti kauniečiams, už jų nuoskaudą kitam uostamiesčio penketukui.

Pajūrio 14-mečiai laimėjo reguliarųjį čempionatą, o Laikinosios sostinės komanda liko penkta.

Iš pažiūros atrodytų, jog klaipėdiečiai yra aiškūs poros favoritai, tačiau čempionate A. Majauskio auklėtiniai iškovojo vos dviem pergalėmis daugiau nei „Perkūnas“.

Kauniečių akcijas kelia ne tik sausai laimėtas ketvirtfinalis prieš „knašiukus“, bet ir pergalė tarpusavio susitikime – 70:63. Šiose rungtynėse įvairiapusišką pasirodymą nugalėtojų gretose surengė Kajus Gerdžiūnas – 9 taškai, 16 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 29 naudingumo balai. Klaipėdiečiams 22 taškus pelnęs Kajus Mikalauskas.

Analizuojant į vienintelę tarpusavio dvikovą, į akis krenta kauniečių mesta net 41 bauda, o uostamiesčio ekipa prie baudų metimo linijos stojo vos 17 kartų. Taip pat abi komandos labai dažnai klydo – „Perkūnas“ prarado 22 kamuolius, Klaipėdos KM – 27.

Nors uostamiesčio taikliarankiai laimėjo pirmą čempionato etapą, dauguma svarbiausių statistinių rodiklių yra kauniečių pusėje – 78 pelnomi taškai (4 vieta) prieš 72,5 (6 vieta), 14,8 perimto kamuolio (2 vieta) prieš 12,4 (9 vieta) ir 82,1 naudingumo balo (4 vieta) prieš 77,7 (6 vieta).

Pajūrio ekipa pergales grindžia gynyba, o būtent ir yra sakoma, jog darbas savoje aikštės pusėje atneša titulus. Varžovai susitikimuose su klaipėdiečiais vidutiniškai pelnė po 58,4 taškus, o su kauniečiais – po 71,1.

Čempionato lyderius į priekį vedė K. Mikalauskas, pelnęs po 23 taškus (3 vieta) ir rinkęs po 19,2 naudingumo balo (13 vieta). O Modesto Bižio kariaunoje vedliu yra net po 11 tritaškių per rungtynes metantis Dominykas Grunkis – 23,3 taško (2 vieta), 4,3 rezultatyvaus perdavimo (3 vieta) ir 19,8 naudingumo balo (10 vieta).

Kitoje poroje vilniečiai tarpusavio rungtynėse su šiauliečiais pranoko Saulės miesto atstovus beveik pagal visus statistinius rodiklius.

Visi mačai bus transliuojami MKL „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose.

——————————————————————————————————————–

Rungtynių tvarkaraštis:

Birželio 10 d. (ketvirtadienis)

16 val.: Klaipėdos KM – Kauno „Perkūno“ KM.

18.15 val. Šiaulių „Saulės“ KA – Vilniaus „Sostinės“ KM.

Birželio 11 d. (penktadienis)

16 val.: rungtynės dėl 3-iosios vietos.

18.30 val. finalas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *