2024 27 liepos

D. Mačiūtė – Europos čempionė, klaipėdiečių merginų ekipa – vicečempionė

Europos kiokušin karatė čempionatas Gruzijoje klaipėdietėms prasidėjo labai gerai. Pirmąją varžybų dieną – šeštadienį jos Lietuvos rinktinės ir savo pergalių istoriją papildė aukso ir sidabro medaliais.

Katos (technikos demonstravimo) rungties čempione tapo Diana Mačiūtė, katos mišrių komandų varžybose D.Mačiūtė su Rima Lisinskaite ir Rūta Vaicekauskaite iškovojo sidabro žetonus.

Pirmojo Europos čempionato aukso medalio savininke tapusi Klaipėdos „Okinavos“ klubo vadovė katos rungties pirmajame etape buvo laisva. Aštuntfinalyje D. Mačiūtė vienbalsiu penkių teisėjų sprendimu nugalėjo ukrainietę Nadią Žuravliovą, ketvirtfinalyje – vokietę Anastasią Jung, o pusfinalyje 4:1 pranoko lenkę Anną Kolasinską.

Finale klaipėdietei buvo lemta susitikti su tautiete Ramina Makackaite iš Marijampolės.

Visi arbitrai geriau įvertino D. Mačiūtės veiksmus.

„To laukiau ir siekiau. Pagaliau atėjo ne tik pasimėgavimas dėl dalyvavimo, bet ir įvertinimas, – džiaugėsi Europos čempionė. – Ir asmeninėse varžybose, ir komandinėse „sprogau“ 200 procentų. Kata yra tokia rungtis, kad negali nugalėti varžovės tiesioginėje kovoje, pergalę skelbia teisėjai. Turi padaryti viską taip, kad niekam nekiltų abejonių. Man šį kartą tai pavyko.“

Suvalkietė buvo dvejopos nuotaikos.

„Ir džiaugiuosi, ir truputį liūdna. Džiaugiuosi, nes neužleidau pozicijų, žemiau nekritau, bet vykau į čempionatą dėl aukščiausio rezultato, – neslėpė R. Makackaitė. – Nieko tokio, manęs laukia dar ne vienas čempionatas, bus kitų galimybių. Šį kartą pasikartojo Lietuvos čempionato finalas, D. Mačiūtė yra labai stipri varžovė ir ji buvo stipresnė.“

„Okinavos“ trijulė – D. Mačiūtė su auklėtinėmis R. Lisinskaite ir R. Vaicekauskaite mišrių komandų ketvirtfinalyje vienbalsiai nugalėjo Rumunijos komandą, pusfinalyje 4:1 – Bulgarijos ekipą ir tik finale vienbalsiu arbitrų sprendimu nusileido Ukrainos rinktinei.

„Atrodo, kad tatamis – vis dar po kojomis, neina atsigauti. Nuostabios emocijos“, – po apdovanojimų ceremonijos įspūdžiais dalijosi R. Vaicekauskaitė.

„Puikios emocijos, trečiais metais pagaliau pavyko užkopti net iki antriosios vietos. Labai smagu, labai didžiuojamės“, – draugei pritarė R. Lisinskaitė.

Sekmadienį pastaroji sportininkė varžysis kumitė rungtyje. Taip pat į kovą stos dar vienas klaipėdietis – Eventas Gužauskas.

Algimanto Barzdžiaus nuotraukos

https://fb.watch/6pk8TCT_dm/

https://fb.watch/6pjYzj0fl9/

https://fb.watch/6pkoalYABz/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *