2024 27 liepos

Klaipėdiečiai kalnuose Lietuvai gėdos nepadarė

Čekijoje penkias dienas vykusiose orientavimosi dviračiais varžybose Lietuvos rinktinės garbę gynė keturi „O! Klaipėdos“ klubo atstovai – Eidvilė Tėvelytė, Rugilė Denisovaitė, Arnas Sausaitis ir Patricija Kalvaitytė.

Į Plzeno apylinkes juos lydėjo ir patys veteranų varžybose dalyvavo treneris Ričardas Tėvelis bei klubo narys Mindaugas Sausaitis.

Varžybos klaipėdiečiams, dažniausiai judantiems lygumose, vyko jiems neįprastoje kalnų vietovėje. Kiekvieną dieną reikėjo kilti nuo 100 iki 300 m (tiesia linija), o dar sąlygas blogino išvakarėse ir visą pirmą dieną lijęs lietus. Keliukai virto upeliais, o molingas dirvožemis – purvynais. Keliukai, purvynai varžybose, visas penkias dienas, sudarė 60–70 proc. distancijos.

Anot trenerio R. Tėvelio, tokiomis sąlygomis „O! Klaipėdos“ nariai dalyvavo pirmą kartą. Tačiau gėdos Lietuvai nepadarė.

Pirmą dieną visų dalyvių laukė vidutinė trasa. Klaipėdiečiams neįprasta buvo tai, kad kontrolinius punktus reikėjo rasti bet kokia eilės tvarka.

Geriausiai sekėsi A. Sausaičiui ir P. Kalvaitytei, užėmusiems trečiąsias vietas. E. Tėvelytė buvo 17-ta, R. Denisovaitė – 26-ta. O ką vyresnieji vyrukai, dalyvavę 50-mečių ir vyresnių grupėje? R. Tėvelis užėmė 21-ąją vietą, M. Sausaitis – 28-ąją.

Antrą dieną orientacininkai ant dviračių buvo pakviesti į sprinto trasą miške. Tai buvo sėkmingiausia atstovams iš Lietuvos pajūrio diena. A. Sausaitis, į priekį praleidęs tik vieną konkurentą, užėmė antrąją vietą, E. Tėvelytė buvo ketvirta, P. Kalvaitytė – devinta, R. Denisovaitė – 26-ta. Pasitempė ir treneris R. Tėvelis, užėmęs 17-ąją vietą. Prasčiau sekėsi M. Sausaičiui, užėmusiam 39-ąją poziciją.

Trečia diena buvo sunkiausia – ilga pagal kilometrus ir į viršų verčianti kilti trasa.

Du Lietuvos atstovai buvo arti geriausiųjų trejeto: A. Sausaitis užėmė ketvirtąją vietą, P. Kalvaitytė – penktąją. Kitiems Lietuvos atstovams teko tenkintis vietomis pavėsyje. E. Tėvelytė buvo 17-tą, R. Denisovaitė – 23-ia, R. Tėvelis – 26-as, M. Sausaitis – 32-as.

Ketvirtą dieną organizatoriai leido dalyviams kiek atgauti kvapą – pakvietė į vidutinės trasos rungtį. Nuvarginti vakarykščių kovų, nė vienas Lietuvos atstovas į geriausiųjų trejetą nesibrovė. A. Sausaitis ir P. Kalvaitytė tenkinosi septintosiomis vietomis, E. Tėvelytė buvo15-ta, R. Denisovaitė – 23-ia. Veteranai ėmė riedėti į apačią. Ko gero, čekiška arbata turėjo atvirkštinį poveikį: nesuteikė, o atėmė jėgas. R. Tėvelis liko  29-as, M. Sausaitis – 38-as.

Galutinę dalyvių poziciją sudarė visų penkių dienų rezultatai. Tad paskutinę dieną sportininkų laukė handikapas, t.y. jie startavo tokiu laiku, kiek buvo atsilikę po keturių rungčių. Kovoti dėl vietų galėjo tie, kurie nuo savo lyderio buvo atsilikę mažiau nei 60 min. Nepatekusieji į handikapą, tarp jų buvo du – R. Denisovaitė ir M. Sausaitis, startavo paskutinieji.

14-mečių jaunučių galutinėje įskaitoje aukštą trečią vietą tarp 21 dalyvio užėmė A. Sausaitis. To paties amžiaus mergaičių grupėje P. Kalvaitytė buvo penkta tarp 9 dalyvių.

17-mečių grupėje E. Tėvelytė finišavo 16-tą tarp 27 orientacininkių. Klaipėdietės vienmetė R. Denisovaitė dėl sveikatos problemų paskutinę dieną nerungtyniavo. Po 4 dienų ji buvo 23-ia.

Vyrukų, perkopusių 50-metį, grupėje R. Tėvelis užėmė 18 vietą tarp 58 dalyvių, M. Sausaitis šiame būryje buvo 25-as.

Anot mūsų šalies delegacijos vadovo R. Tėvelio, Lietuvos sportininkai grįžo pasisėmę patirties kalnų vietovėje, išmokę geriau valdyti dviratį įvairiu gruntu, kilti ir leistis įvairaus statumo kalnuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *