2024 27 liepos

E. Butvilas su ispanu – Vimbldono turnyro finale

Šeštadienį klaipėdietis tenisininkas E. Butvilas su Alejandro Manzanera Pertusa Vimbldono jaunių dvejetų teniso turnyre į aikštelę žengė net du kartus.

Ketvirtfinalyje lietuvis ir ispanas tradiciniu šiai porai būdu – po „tai breiko“ – patiesė ant žolės amerikietį Victorą Lilovą ir slovaką Peterį Benjaminą Privarą. Pirmą setą „klaipėdiečiai“ įveikė varžovus – 6:3. Antrajame sete mūsiškiai nusprendė pataupyti jėgas, nes jie be „tai breiko“ neįsivaizduoja mačo. Leido amerikiečiui ir slovakui išlyginti rezultatą tokiu pat skirtumu. O kai atėjo lemiamas susitikimo metas, E.Butvilas ir A. Manzanera Pertusa pasiuntė varžovus namolio – 10:7.

Vos atgavę kvapą ir atsigėrę mėtų arbatos lietuvis ir ispanas persirengė sausais marškinėliais ir išėjo į mūšį dėl bilieto į Vimbldono finalą (ar įsivaizduojate). Anoje pusėje tinklo stovėjo vyrukai iš Pietų Amerikos – Gonzalo Bueno iš Peru ir Adolfo Danielis Vallejo iš Paragvajaus.

Šįkart Edas su Alehandru nenorėjo žaisti kaip katė su pele, nes ne juokas – du mačai per dieną. Pietų Amerikos atstovams mūsiškiams nesuteikė malonumo išmėginti „tai breiko“ loteriją, o išsiuntė anapus Atlanto po dviejų vienodai pasibaigusių setų – 6:4.

Finale teks sukryžiuoti raketes su ispanu Danieliu Rinconu ir jordaniečiu Abedallahu Shelbayhu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *