2024 26 balandžio

Į Vokietiją išlėkė „Dragūne“ užaugęs L. Juškėnas

Klaipėdos „Dragūno“ rankinio klube gimęs ir jame užaugęs Lukas Juškėnas atsisveikino su tėveliais – šios komandos krikštatėviais – Artūru ir Rasa Juškėnais bei išdūmė į Vokietiją.

Nejučia 25 metų sulaukęs vaikinukas iš vadinamojo Klaipėdos Šanchajaus, kovos antrame pagal pajėgumą Vokietijos rankinio čempionate. Gins Koburgo „2000 Coburg“ ekipos spalvas.

Vokietija – pirmoji L. Juškėno karjeros stotelė užsienyje.

Iki šiol tėvelių prižiūrimas vienturtis sūnelis žaidė tik „Dragūne“. Su „dragūnais“ iškovojo visus Lietuvos rankinio titulus.

Šį sezoną Klaipėdos ekipa pradėjo iškovodama supertaurę. L. Juškėnas buvo išrinktas naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Naujajame sezone L.Juškėnas „Dragūne“ spėjo sužaisti trejas rungtynes Baltijos lygos pirmenybėse ir per jas buvo itin rezultatyvus . Įžaidėjas pelnė 22 įvarčius, o tai yra trečias geriausias rezultatas lygoje.

Vis svarbesnį vaidmenį L. Juškėnas turi ir Lietuvos rinktinėje. Iš viso su nacionalinės rinktinės apranga įžaidėjas jau yra sužaidęs 11 rungtynių ir per jas sugebėjo pasižymėti 11 įvarčių.

„2000 Coburg“ ekipa Vokietijos čempionate žaidė tris susitikimus, iš kurių du laimėjo. Koburgo rankininkai su 4 taškais užima 7 vietą lygoje.

Antroje Vokietijos rankinio lygoje be L. Juškėno varžosi ir kitas klaipėdietis. Mindaugas Dumčius atstovauja „Elbflorenz“ klubui.Aukščiausioje Vokietijos lygoje šįmet rungtyniauja dar vienas legionierius iš Klaipėdos – Benas Petreikis (Liubeko „N-Lubbecke“).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *