2024 25 balandžio

Pirmieji E. Butvilo taškai profesionaliame tenise

Ispanijoje vykusį teniso turnyrą Edas Butvilas prisimins visam gyvenimui. Meliljos mieste klaipėdietis pelnė pirmuosius taškus Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingui.

15 taškų, kuriuos uždirbo E. Butvilas, jaunuolį įstūmė į suaugusiųjų tenisą ir tapo tarsi įpareigojimu toliau siekti pergalių, nes antraip jie „išgaruos“.

Meliljoje vykusio ITF „Future“ serijos turnyro „M15 Melilla“ dvejetų varžybose E. Butvilas rungtyniavo su savo geru draugu ispanu Alejandro Manzanera Pertusa.

Jie aštuntfinalyje išvengė kovos su antrais pagal skirstymą buvusiais argentiniečiais – Ignacio Monzonu ir Lorenzo Joaquinu Rodriguezu. Ketvirtfinalyje lietuvis ir ispanas nesunkiai 6:2, 6:3 palaužė italus Federico Marchettį ir Pietro Schiavettį.

Dėl bilieto į finalą E. Butvilas ir A. Manzanera Pertusa sukryžiavo raketes su Diego Fernandezu  Floresu iš Čilės ir Adria Vallejo Ferreriu iš Ispanijos. Po dviejų setų buvo lygybė – 1:1 (6:2, 4:6). Nugalėtojus lėmė „taibreikas“ iki 10 taškų. Geriau sekėsi lietuvio ir ispano duetui – 10:6.

Ir finale laukė varžovai iš tokių pat šalių – 25-erių Oscaras Mesquida Bergas iš Ispanijos ir 22-ejų Miguelis Fernando Pereira iš Čilės. Pirmasis setas nebuvo įdomus, varžovai laimėjo 6:2. Mūšis užvirė nuo antrojo. E. Butvilas ir A. Manzanera Pertusa triumfavo sete 7:6 (7:3). Kam atiteks turnyro karūna, turėjo atsakyti „taibreikas“. Nervų ir įtampos mūšyje sėkmė nusišypsojo gerokai vyresniems ir augalotesniems varžovams – 11:9.

Lietuvis ir ispanas liko antri.

Vienetų turnyre E. Butvilas nenužygiavo toli – pirmosiose rungtynėse, po atkaklaus mūšio 1:2 (7:6, 4:6, 2:6) pralaimėjo ispanui Migueliui Damasui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *