2024 27 balandžio

Greitakojus kviečia 21-oji „Gintarinė jūrmylė“

Antrąjį spalio šeštadienį patrankos šūviu ir laivo varpo dūžiu prasidės tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“. Šiemet greitakojai rungtyniaus jau 21-ąjį kartą.

Pasak organizatorių, unikalioje jūrmylėmis matuojamoje bėgimo trasoje susitiks lengvaatlečiai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Baltarusijos, jėgas išmėgins bėgimo sporto mėgėjai.

„Gintarinė jūrmylė“ yra vienos seniausių Lietuvoje vykstančių bėgimo varžybų, pradėtos rengti 2001-aisiais. Jos – vienintelės, kuriose distancija matuojama jūrmylėmis (1 jūrmylė – 1852 m).

Renginio  sumanytojai – Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacija ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD).

„Gintarinė jūrmylė“, kaskart primenanti, kad esame jūrų valstybė, savo dalyvių geografija jau seniai peržengė ne tik Klaipėdos ar pajūrio regiono, tačiau ir Lietuvos ribas“, – kviesdamas į varžybas, džiaugėsi KVJUD generalinis direktorius Algis Latakas.

„Gintarinės jūrmylės“ dalyviai tradiciškai bėgs bent vieną jūrmylę, vaikai – pusę. Pajėgiausi vyrai varžysis šešių, moterys – trijų jūrmylių distancijose.

Planuojama, jog šiemet kojų miklumą išmėgins iki 500 dalyvių.

„Gintarinė jūrmylė“ išsiskiria unikalia trasa, prasidedančia Sveikatingumo ir sporto bazėje, nusidriekiančia pamariu, vinguriuojančia mišku ir pajūriu.

„Dalyvauti kviečiami visi, tačiau kas nėra rimčiau pasiruošęs, rekomenduojame pasirinkti trumpesnį – vieno jūrmylės nuotolį. Pajėgesni dalyviai renkasi trijų arba šešių jūrmylių trasas“, – pabrėžė varžybas organizuojančio Klaipėdos „Gintarinės jūrmylės“ bėgimo klubo pirmininkas Linas Bružas.

Visi įveikę jūrmylės distancijas bus apdovanoti firminiais varžybų marškinėliais, suvenyrais, o nugalėtojai – ir piniginiais prizais.

„Piniginių prizų fondas, rėmėjams nepagailėjus, šiemet sieks net 6000 eurų“, – džiaugėsi L. Bružas. 

Bėgimo varžybos Smiltynėje jau tapo laukiamu įvykiu žinomų sportininkų kalendoriuose.

„Gintarinė jūrmylė“ turi kažkokią sunkiai nupasakojamą, gerą dvasią. Tai mano mėgstamiausios varžybos Lietuvoje, nesvarbu kurią vietą užimčiau. Pernai buvau antra, į priekį praleidau labai stiprią varžovę Jekateriną Kornejenko. Tačiau man pavyko pagerinti savo trasos rezultatą“, – prisiminė Vaida Žūsinaitė–Nekrošienė ir patikino, jog Klaipėdoje bėgs ir šiemet.

Šešių jūrmylių rekordas iki šiol priklauso ukrainiečiui Vitalijui Šafarui (33 min. 52 sek., 2015 m.), trijų jūrmylių rekordą, priklausiusį Rasai Drazdauskaitei (18 min. 56 sek., 2009 m.) pernai pagerino baltarusė J. Kornejenko (18 min. 55 sek.).

Tarp vyrų greičiausias pernai buvo taip pat svečias iš Baltarusijos – Sergejus Platonovas, finišą pasiekęs per šiek tiek daugiau nei 34 min.

21-oji „Gintarinė jūrmylė“ prasidės spalio 9 d., šeštadienį, 12 val. 35 min. Smiltynėje, šalia sporto bazės.

Norintys dalyvauti bėgime kviečiami registruotis interneto svetainėje www.gintarinejurmyle.lt.

Vytauto Petriko nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *