2024 24 balandžio

Klaipėdiečio tenisininko E. Butvilo pergalė „Orange Bowl“ turnyre

Edas Butvilas įspūdingu triumfu Jungtinėse Amerikos Valstijose palydėjo dar įspūdingesnius pagal pergales 2021-uosius.

Klaipėdietis tenisininkas kartu su Jordanijos atstovu Abedallahu Shelbayhu Majamyje laimėjo prestižiškiausią jaunių iki 18 metų „Orange Bowl“ turnyrą.

Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivis tapo trečiuoju lietuviu, laimėjusiu neoficialiu pasaulio jaunių teniso čempionatu laikomas varžybas.

Vaikinų dvejetų grupės pirmajame ture E. Butvilas ir A. Shelbayhas 6:4, 7:5 palaužė ispaną Miguelį Perezą Peną ir Uzbekijos atstovą Maksimą Šiną.

Po to atėjo eilė amerikiečiams. Samiras Banerjee ir Bradenas Shickas buvo įveikti dukart po 6:4.

Ketvirtfinalyje lietuvio ir jordaniečio duetas susirėmė su čeku Jakubu Menšiku ir Colemanu Wongu iš Honkongo. Treti pagal skirstymą varžovai turėjo praryti karčią piliulę, kurią jiems įteikė septinta pagal reitingą turnyro pora – 7:6, 7:5.

Didžiausias išbandymas E. Butvilo ir buvusio jo varžovo Vimbldono finale – A. Shelbayho laukė pusfinalyje. Klaipėdiečio kaimynai – lenkai Aleksanderis Orlikowskis ir Olafas Pieczkowskis taip pat realiai puoselėjo mintis laimėti turnyrą. Varžovai laimėjo pirmą setą 7:6 (11:9). Teko E. Butvilui ir A. Shelbayhui įjungti galingesnę pavarą. Tai davė vaisių. Antrą setą jie laimėjo 6:2, o „tai breiką“ 10:3.

Kaip būtų keista, finalinis mūšis buvo lengviausias lietuviui ir jordaniečiui. Europos ir Azijos žemynų atstovai svarbiausioje „Orange Bowl“ dvejetų turnyro kovoje lengvai 6:2, 6:4 įveikė Šiaurės Amerikos žemyno atstovus – amerikiečius Nicholasą Godsicką ir Ethaną Quiną.

Gerai klaipėdietis kovojo ir vienetų varžybose. Jis nukeliavo iki trečiojo etapo. Pirmosiose rungtynėse E. Butvilas 6:7, 6:3, 6:1 įveikė kiną Fnu Nidunjianzaną. Kitame etape mūsų tenisininkas 7:6, 6:1 į pavėsį pasiuntė amerikietį Michaelį Zhengą.

Aštuntfinalyje lietuvis po itin atkaklios kovos 6:7, 6:7 turėjo pripažinti Kalino Ivanovskio iš Makedonijos pranašumą.

Iki tol „Orange Bowl“ turnyrą 2007-aisiais buvo pavykę laimėti Ričardui Berankiui (jauniai iki 18 m.) ir Ivetai Dapkutei (jaunutės iki 14 m.).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *