2024 27 liepos

„Kuršių“ regbininkai pristigo žingsnio iki prizininkų pakylos

Naujos paplūdimio regbio „Top“ lygos čempionate tarp šešių komandų yra ir Klaipėdos „Kuršiai“. Vilniaus „Smėlio“ arenoje kartu su uostamiesčio vyrais savaitgalį mūšiuose ant smėlio po stogu dar dalyvavo Šiaulių „Baltrex“, „Baltrex dubleriai“ ir „Vairas“, Vilniaus „Geležinis vilkas“ ir Vilniaus RA (Regbio akademija).

Klaipėdiečiai į vieną grupę pateko su „Geležinio vilko“ ir „Baltrex“ ekipomis. Iš pradžių „Kuršiai“ 5:2 pranoko „vilkus“, vėliau, po atkaklios kovos 1:2 pralaimėjo šiauliečiams.

Užėmę grupėje antrąją vietą, pajūrio regbininkai pusfinalyje susirėmė su kitos grupės lyderiu – „Vairu“. Vėl dešimt minučių vyko dramatiškos kautynės, kuriose pergalę 4:3 šventė legendinis regbio klubas iš Šiaulių.

Pralaimėję pusfinalio susitikimą, klaipėdiečiai dar galėjo pataisyti nuotaiką laimėję mažąjį finalą prieš „Baltrex“. Tačiau rungtynėse dėl 3-iosios vietos sėkmė aplenkė „Kuršius“. Šiauliečiai buvo pranašesni 7:4.

Finale, kuriame kovojo sostinės RA ir „Vairas“ komandos, buvo lygu 5:5. Pratęsime pergalingą tašką pelnė vilniečiai.

Penktą vietą užėmė „Geležinis vilkas“, 6:5 nugalėjęs paskutinėje pozicijoje likusią „Baltrex dublerių“ komandą.

Buvo sudaryta simbolinė 1-ojo turo rinktinė. Į ją pateko klaipėdietis Martynas Naktinis.

Regbininkai vėl į tą pačią areną rinksis vasario 5 d. Vyks 2-ojo turo kautynės. Čempionai ir prizininkai paaiškės finaliniame ture vasario 19 d. Kaune.

Lietuvos žiemos regbio čempionatai buvo pradėti organizuoti 2018 m. Pernai pirmenybės neįvyko dėl pandemijos. 2020 m. čempionatą laimėjo „Baltrex“ regbininkai.

„Paplūdimio regbis, kuriame žaidžiama penki prieš penkis yra be galo dinamiškas ir rezultatyvus. Vyksta du kėliniai po 5 minutes. Keitimai neribojami, todėl išlaikomas didelis tempas visų rungtynių metu. Žaidimas daugiausia pagrįstas individualiu meistriškumu, nes paplūdimio regbyje nėra grumtynių, rikiuočių, negalima spirti kamuolio į priekį. Kamuolio žeminimų būna daug daugiau negu tradiciniame regbyje. Tai yra labai įdomi sporto šaka ne tik patiems regbininkams, bet ir žiūrovams“, – su tokiu regbio modeliu supažindino Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis

Lietuvoje sparčiai populiarėjant regbiui, federacija neatmeta galimybės artimiausiais metais pradėti organizuoti ir sniego regbio varžybas. Nors Lietuvoje dažnai tam trūksta tinkamų oro sąlygų, tačiau norinčių išbandyti sniego regbį atsiranda vis daugiau.

Mindaugo Datenio nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *