2024 27 liepos

Klaipėdietis Australijoje žygiuoja neklupdamas

Edas Butvilas, kol Lietuvoje buvo naktis į antradienį, nudžiugino dar dviem pergalėmis prestižiniame „Australian open“ jaunių iki 18 metų teniso turnyre. Klaipėdietis, šventęs pergales vienetų ir dvejetų varžybose, pateko į kitus etapus.

ITF jaunių reitinge 11-ą vietą užimantis E. Butvilas nepervargo žaisdamas su Kazachstanui atstovaujančiu rusu Maksu Batiutenka. Pirmą setą jis laimėjo 7:5, antrą – 6:3.

Aštuntfinalyje 7-oji turnyro raketė E. Butvilas kausis su pajėgesniu varžovu – 12-uoju pagal skirstymą Colemanu Wongu. Tenisininkas iš Honkongo, ITF reitinge esantis 20-as, aštuntfinalyje lengvai – dukart po 6:2 pranoko turką Toganą Tokačą.

Dvejetų grupės favoritai (pirmi pagal skirstymą) E. Butvilas ir kroatu Mili Poljičakas antrajame ture 6:4, 6:4 įveikė Vokietijos ir Rusijos tenisininkus – Liamą Gavrielidesą ir Arturą Kukasianą.

Ketvirtfinalyje lietuviui ir kroatui teks sukryžiuoti raketes su tailandiečiu Tanapattu Nirundornu ir kanadiečiu Jadenu Weekesu.

Prieš savaitę Traralgono turnyre šie varžovai buvo įveikti vienodu rezultatu 6:4.

Aštuntfinalyje T. Nirundornas ir J. Weekesas itin lengvai – 6:1, 6:1 nugalėjo bulgarą Dinko Dinevą ir Ignacio Buse iš Peru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *