2024 27 liepos

Geriausi 2021-ųjų Klaipėdos sportininkai – M. Knystautas ir D. Mačiūtė

Paskelbti sėkmingiausiai 2021-aisiais rungtyniavę Klaipėdos sportininkai. Geriausiu olimpinių sporto šakų sportininku tituluotas vasaros olimpinėse žaidynėse 10-ą vietą užėmęs imtynininkas Mantas Knystautas, neolimpinių – Europos čempionė, kiokušin karatė kovotoja Diana Mačiūtė.

Klaipėda pritrūko atletų, todėl buvo išrinktas olimpinių sporto šakų devintukas, į kurį dar pateko: sunkiaatlečiai – Arnas Šidiškis, Neilas Gineikis, Kornelijus Pamarnackas, Giedrė Vilkaitytė, Karolis Stonkus, irkluotoja Saulė Kryževičiūtė ir imtynininkai – Martynas Nemsevičius bei Lukas Krasauskas.

Neolimpinių sporto šakų dešimtukas pritrūko dviejų, vertų į jį patekti, atletų, todėl buvo paskelbtas aštuntukas. Kartu su D. Mačiūte, geriausiųjų būrelyje buvo įvairesnė publika: kovotojas Sergejus Maslobojevas, raumenų (fitneso) demonstruotoja Olga Kolesova, motokrosininkas Nerimantas Jucius, šokėjas Kipras Kūra ir karatistai – Eventas Gužauskas, Rūta Vaicekauskaitė bei Rima Lisinskaitė.

Uostamiesčio sportininkų pagerbimo vakare buvo paskelbti geriausi dar 14-oje kategorijų: geriausios vyrų ir moterų komandos, metų pergalė, metų sporto proveržis, geriausi treneriai, geriausias sporto renginys, metų iniciatyva, geriausias jaunasis talentas ir sporto veteranas, mylimiausi sportininkai, taip pat „Už viso gyvenimo nuopelnus Klaipėdos sportui“.

Laureatams įteiktos iš bronzos ir granito pagamintos Klaipėdos menininko Alfonso Lekavičiaus skulptūrėlės, piniginės premijos.

„Skulptūrėlė – stilizuotas antikinio atleto torsas su besiskleidžiančiu sparnu – simbolizuoja nesustabdomą sportininko ryžtą ir pergalės troškimą“, – savo kūrinį apibudino A. Lekavičius.

Geriausia moterų komanda išrinkta Klaipėdos paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė.

Jos pranoko į šį titulą pretendavusias „Neptūno“ krepšininkes ir „Dragūno–Viesulo“ rankininkes.

Tarp vyrų ekipų triumfavo „Dragūno“ rankinio klubas. Dar į šios kategorijos geriausiųjų vardą pretendavo irkluotojų keturvietė ir „Kuršių“ regbininkai.

„Metų pergalės“ kategorijoje sėkmė aplankė tenisininką Edą Butvilą. Vimbldono jaunių teniso turnyro nugalėtojas paliko už savęs šokėją K. Kūrą ir lengvaatletę Gabiją Klimukaitę.

Geriausių metų trenerių vardai atiteko graikų ir romėnų imtynių specialistui Artūrui Ševelkovui ir kiokušin karatė puoselėtojai D. Mačiūtei.

A. Ševelkovo auklėtinio M. Knystauto pergalės nusvėrė jam pergalę prieš sunkiaatlečių ir irkluotojų trenerius Vincą Šlevinskį ir Tomą Plaušką.

D. Mačiūtei suteikta daugiau balų nei plaukimo trenerei Jandrai Bogužienei bei sportinių šokių specialistei Ramunei Kūrienei.

Geriausiu „Metų sporto renginiu“, kaip ir tikėtasi, tapo „Judrioji mugė“. Tarptautinės „Vilties“ bėgimo varžybos ir vandens sporto šakų festivalis liko „pavėsyje“.

„Metų jaunuoju talentu“ pripažintas šokėjas K. Kūra. Kiti du prizininkai – tenisininkas E. Butvilas ir irkluotoja Saulė Kryževičiūtė.

Geriausiu metų sporto veteranu išrinktas šiemet 85-ojo gimtadienio sulauksiantis sunkiaatletis Albinas Nausėda. Į šios kategorijos titulą dar dairėsi rankų lenkikas Vladas Kuizinas, lengvaatletis Vytautas Zaniauskas ir irkluotojas Arūnas Šatas.

„Už nuopelnus neįgaliųjų sportui“ apdovanota Olesia Matulevičienė. Tarp kandidatų dar buvo Žavinta Balsė ir Airidas Bergaudas.

„Už viso gyvenimo nuopelnus Klaipėdos sportui“ pagerbta buvo legendinė sportinių šokių vadovė Ona Skaistutė Idzelevičienė.

Klaipėdos mylimiausiais metų sportininkais pripažinti kovų menų puolselėtojas Vadimas Chromychas ir kiokušin karatė kovotoja D. Mačiūtė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *