2024 26 balandžio

Uostamiesčio rankininkai parklupė Talino priemiesčio ekipą

„Dragūno“ ekipa, Klaipėdoje 38:27 įveiksi Ariukulos „Raasiku–Mistros“ klubą iš Estijos, įsirašė aštuntą pergalę Baltijos rankinio lygos (BRL) čempionate.

Susitikimo baigtis buvo nulemta iki pertraukos. Po pirmųjų 30 minučių daugkartiniai Lietuvos čempionai pirmavo 16:9.

„Pergalė visada yra džiugu, – šypsojosi „Dragūno“ strategas Gintaras Cibulskis. – Tokio rezultato ir tikėjausi. Varžovai atvažiavo nepilnos sudėties, juos išretino koronavirusas, buvo nemažai žaidėjų iš jų antrosios komandos. Jėgos nebuvo lygios, tačiau mes taip pat ką tik grįžę po ligų. Dar kai kurie persirgę žaidėjai turi kvėpavimo problemų ir jiems sunkiau žaisti. Džiaugiuosi, kad po apendicito sveiksta Rokas Palskys, kurį jau galėjau šiek tiek išleisti į aikštelę.“

Klaipėdos komandą į priekį vedė 7 įvarčius pelnęs Laurynas Simonavičius, po 6 –Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Drakšas.

Estų ekipoje išsiskyrė po 5 įvarčius pelnę Jurijus Sokorovičius, Markusas Kaskas, Aleksanderis Keskkiula ir Vladislavas Naumenka.

Rezultatyviausias „Dragūno“ žaidėjas L. Simonavičius akcentavo, kad komanda buvo pasiilgusi rankinio.

„Sugrįžti ir treniruotis sekėsi sunkokai, nes daugiau nei pusė žaidėjų sirgo ir į salę grįžo tik rungtynių savaitę. Atsigauti, sugrįžti į žaidimą buvo nelengva. Visi kartu nesportavome beveik pusantro mėnesio, jaučiamės lyg grįžę po vasaros atostogų. Bet visi buvome išalkę rankinio, pasiilgę žaidimo, rungtynėse buvome užsivedę, buvo daug emocijų. Esame nusiteikę pergalėms ir kitose rungtynėse, kurios mūsų laukia šį mėnesį“, – dėstė L. Simonavičius.

G. Cibulskio teigimu, komanda stengiasi kuo greičiau atsigauti, grįžti į formą ir žingsniuoti toliau, nes visą vasarį suplanuotos rungtynės, kurios labai svarbios.

Vasario 12 ir 13 d. „Dragūnas“ Alytuje ir Kaune žais BRL rungtynes su „Varsa–Stronglasu“ ir „Granitu–Kariu“. 19 ir 20 d. namuose laukia susitikimai su latvių ekipomis „Latgols“ ir „Ogre“, 26 ir 27 d. Klaipėdoje vyks Lietuvos rankinio taurės turnyro finalinės kovos.

„Vasaris labai įtemptas, kiekvieną savaitgalį rungtynės, o dar ketverios varžybos buvo nukeltos. Reikia kažkaip padaryti, kad vasaris turėtų 40 dienų, kad viską spėtume“, – šmaikštavo G. Cibulskis.

Kartu „Dragūno“ vyr. treneris pabrėžė, kad atsipalaiduoti negalima.

„Negali būti jokio atsipalaidavimo, reikia taškų, kuriais negalime švaistytis. Turnyro lentelė tokia suspausta, kad po vieno pralaimėjimo galima kristi žemyn net keliomis pozicijomis. Kiekvienas taškas mums labai svarbus ir ruošiamės dėl jų kautis“, – teigė G. Cibulskis.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Raasiku–Mistra“ – 38:27 (16:9).

„Dragūnas“: Laurynas Simonavičius – 7, Mykolas Lapiniauskas, Tomas Drakšas – po 6,  Danila Chlušakas, Daniilas Plachotinas – po 5, Arvydas Bučius – 3, Seyedas Naghavialhosseinis – 2, Rokas Palskys, Maksimas Lobčiukas, Justas Čimbaras ir Benas Butkus – po 1.

„Dragūno” rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *