2024 25 balandžio

Profesionalo karjerą pradėjęs E.Noreika džiaugiasi patobulėjęs

Po 2018 metais laimėto pasaulio ledo ritulio I B diviziono čempionato, Lietuvos rinktinėje prasidėjo kartų kaita, kurios pasekmės vis dar jaučiamos. Į nacionalinę komandą kviečiami ir jaunesni žaidėjai, tarp kurių ir Latvijoje rungtyniaujantis 19-metis Eimantas Noreika.

„Klaipėdos“ ledo ritulio mokyklos auklėtinis buvo vienas iš tų žaidėjų, kurių pakvietimo į rinktinę buvo galima laukti nuo pat pirmųjų jo žingsnių šalies jaunių ekipoje.

2017-aisiais, tuomet vos 14- metis E. Noreika, ne tik debiutavo pasaulio jaunių čempionate, tačiau ir nesutrikęs tarp gerokai vyresnių draugų bei varžovų čempionatą baigė pelnęs du įvarčius ir atlikęs rezultatyvų perdavimą.

Po kelių metų šalies jaunių ir jaunimo rinktinėse, „Liepajos“ klubo puolėjas į šalies pagrindinės komandos stovyklą buvo pakviestas praėjusiais metais. Tuomet į turnyrą Lenkijoje Lietuvos ekipa vyko su būriu jaunų vaikinų, tarp kurių buvo ir E. Noreika.

Patirties įgijęs puolėjas pripažino, jog šįkart vykstant į stovyklą jaudulio jis nejautė.

Į pasaulio čempionatui besiruošiančią rinktinę E. Noreika atvažiavo po ilgo, nesėkmingo Latvijos čempionato pusfinalio. Mūšyje su būsimais čempionais – „Zemgale“ ritulininkais, „Liepaja“ per šešerias rungtynes net keturis kartus žaidė pratęsimus. Pusfinalis pralaimėtas 2:4.

Po intensyvaus sezono, be vilčių atostogoms į rinktinę atvykęs puolėjas prisipažino turintis kelias menkas traumas, tačiau jos netrukdo.

„Manau, kad esu geros formos, kuri išsilaikė po atkrintamųjų varžybų Latvijoje. Galbūt šiek tiek jaučiasi mikrotraumos, tačiau su laiku jos pasimirš. Turėjome intensyvesnę savaitę, po jos krūvis lengvės, viskas išsigydys ir būsiu puikios formos“, – dievagojosi E. Noreika.

Prieš ketverius metus „Klaipėdos“ komandą į žaidimą užsienyje iškeitęs E. Noreika per šiuos metus spėjo išbandyti ne vienos ledo ritulio tradicijomis garsėjančios šalies jaunimo lygose. Po dviejų stotelių JAV, vėliau jis išbandė ir Švedijos bei Suomijos jaunimo komandų lygį. O šią vasarą klaipėdietis nusprendė pradėti profesionalo karjerą kaimyninėje Latvijoje.

Savo pirmajame sezone žaidžiant su vyrais, E. Noreika užėmė tvirtą vietą Liepojos klube ir vidutiniškai įvarčius pelnė kas trečiose rungtynėse. Iš viso vyrukas pelnė 11 įvarčių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Pats ritulininkas kalbėdamas apie sezoną, pasidžiaugė dėl tobulėti padėjusio daugybės žaidybinio laiko.

„Man tai buvo vienas geresnių sezonų, gavau daug žaisti, įgijau patirties. Komandoje dirbo geras treneris ir manau, kad tikrai šį sezoną labai patobulėjau“, – pasidžiaugė E. Noreika.

Klaipėdietis buvo ne vienintelis lietuvis, žaidęs Latvijos čempionate. Šioje šalyje sezono metu rungtyniavo dar keturi rinktinės kandidatai. Tiesa, visi jie Latvijoje praleido tik dalį sezono. Rezultatyviausiu mūsų šalies atstovu Latvijoje buvęs E. Noreika pabrėžė, jog šioje šalyje pirmos keturios komandos yra išties gero lygio ir žaidžiant su jomis tenka atiduoti visas jėgas.

„Pajėgiausios keturios Latvijos komandos yra aukšto lygio. Kovojant prieš jas vykdavo itin kova, ypač lemiamoje čempionato fazėje. Palyginti, kaip prieš juos žaisdavome sezonui prasidėjus ir jam baigiantis, skirtumas tikrai jautėsi. Lygis buvo tikrai aukštas, o žaidimas greitas.“

Iki šiol per keturis savo pasirodymus pasaulio jaunių ir jaunimo čempionatuose E. Noreika vis dar nebaigė nė vieno turnyro savo sąskaitoje neturėdamas bent vieno įvarčio. Savo vertę rinktinės treneriams stovykloje įrodinėjantis puolėjas tikisi sulaukti oficialaus debiuto rinktinėje, o išvykus į gegužės 3-9 d. vyksiantį pasaulio čempionatą Slovėnijoje pratęsti įvarčių salvę. Kaip Lietuvos ledo ritulininkams seksis kautis su Slovėnijos, Vengrijos, Pietų Korėjos ir Rumunijos rinktinėmis, pamatysime jau netrukus.

Prieš išvykstant į pasaulio čempionatą Liublianoje E. Noreika su komandos draugais Lietuvoje dar sužais dvejas kontrolines rungtynes: balandžio 22 d. 18.30 val. naujuose Kauno ledo rūmuose ir balandžio 23 d. 17.50 val. Elektrėnų ledo arenoje lietuviai priims Estijos rinktinę.

Bilietus į rungtynes Kaune galite įsigyti arenos kasose bei bilietai.lt puslapyje, o į rungtynes Elektrėnuose bilietus bus galima įsigyti arenos kasoje, valandą prieš rungtynes.

hockey.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *