2024 24 balandžio

Jaunieji Klaipėdos regbininkai džiugino aukštomis vietomis

Šiauliuose praūžė daug visokio amžiaus regbio varžybų, kuriose savo meistriškumą demonstravo net keturios „Klaipėdos Kovo“ komandos.

16-mečiai jauniai Lietuvos septynetų regbio čempionate užėmė 5-ąją vietą, o Lukas Selmistraitis tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju, surinkusiu net 159 taškus.

3-iojo turo geriausiu žaidėju už nuostabią gynybą buvo išrinktas jo komandos draugas Aurimas Labžentis.

Puikiai sekėsi ir uostamiesčio berniukams jaunučių A grupėje. Pajūrio septynetukas, rungtynėse dėl 3-iosios vietos nusileidęs Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipai 5:10, užėmė ketvirtą poziciją. Anot „Kovo“ komandos trenerio Donato Streckio, geriausiai tarp mūsiškių žaidė Pijus Stankevičius.

Jaunučių B grupėje „Klaipėdos Kovo“ 1-oji ekipa iškovojo vicečempionų vardus. Pusfinalyje, po pratęsimo, klaipėdiečiai 5:0 nugalėjo vilniečius, tačiau finale nusileido Šiaulių Sigito Kukulskio mokyklos komandai.

Geriausi „Kovo“ komandos žaidėjais pripažinti puolėjas Paulius Kavaliauskas ir gynybos šulas Aironas Drazdovskis.

„Klaipėdos Kovo“ 2-oje komandoje jaunuoliai dar tik kaupia patirtį. Tačiau ir jie laimėjo dvejas rungtynes iš penkerių. Šioje Klaipėdos ekipoje geriausiu žaidėju išrinktas Nazaras Kucenka, berniukas dėl karo atvykęs iš Ukrainos ir tik pavasarį pažinęs regbį.

Treneris D. Streckis neslėpė, kad džiaugiasi klube gausėjančiais žaidėjais ir jų pasiekimais. O toks aktyvumas tapo dėl vykdomo projekto, bendrai finansuojamo Sporto rėmimo fondo lėšomis, o administruojamo Švietimo mainų paramos fondo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *