2024 20 balandžio

Klaipėdoje prasidėjo „Barca Academy Baltic“ futbolo stovykla

Dalyvaujant gausiam garbingų svečių būriui, Klaipėdoje šventiškai pradėta garsaus Ispanijos klubo „Barcelonos“ vaikų futbolo stovykla.

Į Klaipėdos futbolo mokyklos stadioną, kuriame surengtos atidarymo iškilmės ir čia vyks treniruotės, atvyko Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Česlavas Okinčicas, Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas, Ispanijos Karalystės garbės konsulas Vytautas Lygnugaris, „Argus“ saugos tarnybos savininkas Romualdas Jonaitis, „Barca Academy Baltic“ projekto vadovas Robertas Poškus, pranciškonas brolis Astijus Kungys, būrelis miesto politikų, teigiamai pažiūrėjusių į šaunų vaikų projektą.

„Barca Academy Baltic“ Klaipėdoje surengs dvi penkių dienų vaikų ir jaunimo futbolo stovyklas. Antroji prasidės liepos 4 dieną. Futbolo paslapčių bus mokomi 8-14 metų berniukai ir 10-16 metų mergaitės. Pirmojoje stovykloje yra trijų šalių jaunieji futbolo mėgėjai – iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos. Kitoje stovykloje tikimąsi sulaukti ir estų.

„Norėtųsi kuo mažiau kalbų, o kuo daugiau veiksmo ir judesio, – atidarymo šventėje kalbėjo V. Grubliauskas. – Brazilija turi vieną akcentą – „Marakanos“ stadioną, kuriame užaugo patys didžiausi pasaulio talentai, genijai. Tikiu, kad ir šis jaukus Klaipėdos stadionas taptų ne tik Klaipėdos, bet ir Lietuvos ar net Europos „Marakana“, kurioje augs, grūdinsis, tobulės, aukštumų sieks jaunieji futbolininkai. Tam turime galimybes – turime nuostabią infrastruktūrą, turime puikius žmones, suinteresuotus ir žinančius šitą situaciją. O labiausiai linkiu sėkmės berniukams ir mergaitėms, kurie pasiryžo siekti aukštumų būtent šita kryptimi, naudodamiesi „Barcelonos“ metodika. Viską mieste darome dėl mūsų vaikų, kad jie turėtų galimybes siekti to, ką svajoja. Linkiu jiems, kad apie jų žaidimą kalbėtų visas pasaulis, ir prisimintų, kad jų startas prasidėjo čia – „Barca Academy“ stovykloje Klaipėdoje“.

Sveikinimo žodžius tarė R. Poškus, Č. Okinčicas, „Barcelonos“ treneris Rubenas Diazas, o stovyklos pradžią paskelbė pranciškonas brolis Astijus Kungys.

Šiuo metu penkiuose pasaulio žemynuose yra 49 „Barca Academy“ padaliniai, kuriuose sportuoja daugiau nei 45 tūkst. vaikų.

Jei Klaipėdai būtų suteiktas padalinio statusas, tai būtų šiauriausias šio ispanų klubo vaikų ugdymo taškas Europoje. Žvelgiant aplink, arčiausiai Lietuvos yra „Barca Academy“ filialas Varšuvoje (Lenkija).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *