2024 23 balandžio

Savaitgalį Klaipėdoje vyks ambicijų nestokojantis sporto festivalis

Sportininkų namuose surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje savaitgalį Klaipėdoje vyksiančiam sporto festivaliui, buvo pristatyta kas savaitgalį laukia klaipėdiečių ir miesto svečių.

Vienas organizatorių Tautvydas Lubys tvirtino, kad sporto šventėje kiekvienas miestietis galės ne tik pamatyti, bet ir patys išbandyti kuo daugiau sporto šakų.

Anot jo, penktadienis bus labiau istorinė diena.

„Tądien skvere prie Dangės bus pristatyta Klaipėdos istorinių sporto nuotraukų paroda, vyks viktorina apie miesto sportą, taip pat vaikų ekstremalaus sporto varžybos. Šeštadienis – aktyviausia diena festivalyje, renginiai vyks piliavietėje ir Kruizinių laivų terminale, sekmadienį visi trauksime į Antrąją Melnragę“, – kas laukia sporto mėgėjų, vardijo T. Lubys.

Būrelių ir užimtumo mugės sumanytoja ir koordinatorė Meda Kubilienė akcentavo, kad aktyvios veiklos apims didžiulę teritoriją.

„Sieksime ne tik pristatyti būrelius, tačiau ir įtraukti į juos vaikus. Svarbiausia – vaikų  užimtumas. Taip palengvinsime tėveliams ieškoti būrelių. Vienoje vietoje turėsime 60 įvairiausio profilio būrelių. Vyks ir sporto veiksmas, ir edukacijos, tėvai galės atvykti su vaikais ir išbandyti vieną ar kitą šaką“, – teigė M. Kubilienė.

Pasak organizatorės, treneriai klaipėdiečiams ves nemokamas funkcines, kūno ir jėgos treniruotes.

„Treniruotės nuolat vyks ant scenos Kruizinių laivų terminale, įvairios sportinės varžybos – šalia. Mažiesiems bus paruošta batutų zona. Užsiimti kuo, tikrai ras visi“, – garantavo M. Kubilienė.

Vyks ir miesto jubiliejui skirti proginės 770 ir 7 700 m bėgimo varžybos bei kitos rungtys.

Trečioji organizatorė Ernesta Uznienė kvietė visus sekmadienį į Antrąją Melnragę siekti smėlio angelų rekordo.

„Tikimės žmonių judesiais ant smėlio “nupiešti„ mažiausiai 770 smėlio angelų ir taip pažymėti miesto jubiliejų. O gal pavyks sukviesti ir daugiau žmonių bei užfiksuoti naują smėlio angelų rekordą“, – ambicijų nestokojo E. Uznienė.

Anot jos, angelai skirti šeimoms.

„Norime, kad šeimos kuo daugiau laiko praleistų kartu. Klaipėdos sporto festivalis yra orientuotas į šeimas, į vaikus. Vaikai, kaip sakoma, yra mūsų angelai. Tas buvimas gamtoje, laikas kartu yra pats brangiausias turtas. Kuo aktyviau mes praleisime laiką ir sportuosime gamtoje, darysime įvairiausius, kad ir smėlio angelus, tai juk taip pat fizinė veikla, tuo mes būsime sveikesni ir laimingesni“, – pastebėjo E. Uznienė.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs miesto meras Vytautas Grubliauskas festivalį įvardijo viena ryškiausių sportinio pobūdžio miesto sukakčiai skirtų sporto fiestų, savotiška trijų dienų Klaipėdos sporto olimpiada.

„Džiaugiuosi, kad savaitgalį Klaipėda paskęs sporto renginių jūroje. Išnaudojama plati Klaipėdos geografija – ir Kruizinių laivų terminalas, ir skveras, ir Dangės upė, ir jūra. Veiksmas visu pajėgumu vyks visur“, – pasidžiaugė meras.

Visa sporto festivalio programa: http://klaipedossportofestivalis.lt/#programa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *