2024 23 balandžio

Po dešimtmečių pertraukos regbio medaliai sušvito Klaipėdoje

2021-aisiais atgimęs uostamiesčio „Kuršių“ regbio klubas gana greitai sugrąžino geras šios sporto šakos emocijas į pajūrį. Klaipėdiečiai savaitgalį, namie 29:24 įveikę Šiaulių „Baltrex dublerius“, iškovojo Lietuvos 1-osios lygos nugalėtojų vardus.

Likus paskutinėms sezono rungtynėms tarp „Kuršių“ ir „Baltrex“ jaunuolių, čempionate buvo dvivaldystė: po lygiai taškų (21) turėjo klaipėdiečiai ir Plungės „Perkūno“ regbininkai.

Tačiau plungiškiai buvo sužaidę visus susitikimus, o uostamiesčio regbininkų dar laukė mačas su šiauliečiais. Dėl prastesnio tarpusavio rungtynių santykio su „Perkūnu“, pajūrio komanda, kad laimėtų auksą, privalėjo įveikti Saulės miesto atstovus arba pralaimėti taip, kad už nesėkmę būtų skirtas taškas. Tam, kad pelnytum jį, per varžybas reikia keturis kartus įnešti kamuolį į varžovų įskaitinį plotą arba tiesiog nepralaimėti didesniu nei 7 taškų skirtumu. Toks tad painus taškų skyrimas šiuolaikiniame regbyje.

Savo tikslų Klaipėdoje siekė ir „Baltrex“ antroji komanda. Jai taip pat reikėjo laimėti arba nesėkmės atveju pelnyti tašką, kad užimtų trečiąją vietą ir iškovotų bronzos medalius. Į vertingesnius svečiai nepretendavo, nes juos nuo lyderių skyrė pernelyg didelis santykis.

Rungtynės tarp „Kuršių“ ir „Baltrex dublerių“ prasidėjo šeimininkų rezultatyvia ataka. Po Gyčio Briedžio kamuolio prispaudimo klaipėdiečiai išsiveržė į priekį 5:0, o Saimonui Mikloviui realizavus „premijinį“ smūgį – 7:0. Tačiau „Kuršiai“, kiek sunkiai uždirbo taškus, tiek lengvai iššvaistė. Lengvi, greiti šiauliečiai jau po minutės atstatė pusiausvyrą – 7:7. Įpusėjus kėliniui svečiai dar kartą lengvai pateko į įskaitinę klaipėdiečių zoną ir išsiveržė į priekį 12:7. Toliau šeimininkų situacija tik blogėjo – 7:17, 7:24. Iš po kojų slystančią žemę pirmasis ėmė tvirtinti Karolis Kivilis, priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę priplojęs kamuolį už šiauliečių vartų linijos – 12:24. Nors dvitaškis smūgis buvo netaiklus, tačiau prieš pertrauką toji ataka pakėlė nuotaiką ir žiūrovams, ir patiems regbininkams. O ir beliko atlikti du įžeminimus.

Antroje susitikimo pusėje šiauliečiai neturėjo tiek jėgų priešintis kiek pirmajame kėlinyje. 49-ąją min. K. Kivilis dar kartą pranėrė tarp svečių gynėjų – 17:24. S. Miklovis irgi šovė taikliai – 19:24.

Kėliniui persisvėrus į antrą pusę penkių taškų ataką surengė Jonas Vitkauskis. Dvitaškį smūgį realizavęs etatinis spyrikas E. Miklovis sugrąžino klaipėdiečiams persvarą 26:24. Po to, kai jis 74-ąją min. pataikė trijų taškų vertės baudos smūgį (29:24), jau niekas neabejojo, kad aukso medaliai ir čempionų taurė liks pajūryje.

Geriausiu Klaipėdos ekipos žaidėju pripažintas Tomas Bieliauskas.

„Kuršiai“ čempionatą baigė surinkę 26 taškus, sidabrą iškovojęs „Perkūnas“ – 21, bronzos medalininkai „Baltrex dubleriai“ – 11.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *