2024 19 balandžio

Studentų krepšinio čempionate – Klaipėdos universiteto ekipos žingsnis į pusfinalį

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate paaiškėjo pusfinalio poros. Į geriausiųjų ketvertuką patekę praėjusių pirmenybių sidabro medalininkai – Klaipėdos  universiteto (KU) taikliarankiai kausis su po kelerių metų pertraukos į pusfinalį prasibrovusiais Vilniaus universiteto (VU) studentais.

Daugkartiniai čempionai – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai susitiks su kitos Kauno aukštosios mokyklos – Lietuvos sporto universiteto (LSU) ekipa.

KU vaikinai, treniruojami Mindaugo Stašio, ketvirtfinalyje neleido užgimti intrigai. Jie atsakomosiose rungtynėse uostamiestyje net 38 taškų skirtumu – 100:62 (28:8, 18:14, 28:22, 26:18) sutriuškino Kauno kolegijos (KK) atstovus.

KU ekipą į pergalę vedė 20 taškų surinkęs Gediminas Leščiauskas, 16 – Oskaras Pleikys, 15 – Aringas Brazauskas (11 atkovotų kamuolių), 14 – Nojus Mineikis (12 atk. kam., 8 rezultatyvūs perdavimai).

Pirmoji ketvirtfinalio kova Kaune taip pat baigėsi solidžia klaipėdiečių pergale – 112:77.

„Mums šios rungtynės buvo tarsi repeticija, gera treniruotė prieš pusfinalio kovą. Žaidėjams akcentavau, kad neatsipalaiduotų ir neprarastų žaidimo ritmo. Visus pamatus padėjome pirmame ketvirtfinalio mače, o antroji akistata buvo tarsi treniruotė. Pusfinalyje laukia sunkios kovos, šiame etape silpnų varžovų nebus“, – pastebėjo KU treneris Mindaugas Stašys.

Nepasisekė į pusfinalį prasibrauti kitiems pajūrio studentams, žaidžiantiems LCC Tarptautinio universiteto penketuke.

Internacionalinė Klaipėdos komanda du kartus – 72:115 ir 78:87 pralaimėjo VDU krepšininkams. Kas pateks į ketvertuką, buvo bemaž žinoma po pirmojo susitikimo, kurį kauniečiai laimėjo 43 taškų skirtumu. Antrasis mačas, vykęs Kaune, buvo tik formalumas, todėl nieko nuostabaus, kad antrosiose rungtynėse čempionai buvo pasyvesni.

LCC TU komandai atsakomosiose varžybose 15 taškų surinko Nikita Sokolovas, 12 – Glebas Kopancevas, 11 – Kasparas Jonauskas

Pusfinalio mūšiai prasidės vasario 27 d. Klaipėdoje (KU su VU) ir Kaune (LSU su VDU).  Po savaitės (kovo 6 d.) lauks atsakomosios dvikovos. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks KU ir LSU aikštelėse.

Į pusfinalį nepatekusiems studentams sezonas taip pat nesibaigė – jų laukia LSKL Mažoji taurė.

LCC TU krepšininkai, reguliariajame čempionate žaidę sėkmingiausiai nei kitos ketvirtfinalyje suklupusios ekipos, iš karto pateko į paguodos turnyro finalą. Likusios keturios kovos dėl likusio bilieto į lemiamą mūšį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *