2024 20 balandžio

15-metis klaipėdietis tinklininkas užsimojo patekti į olimpines žaidynes

Uostamiestyje augantis paplūdimio tinklinio perliukas Dovydas Sinkevičius turi nei didelį, nei mažą tikslą – žaisti olimpinėse žaidynėse. Jei svajos pildytųsi greitai, tai šiandien 15 metų turintį klaipėdietį išvystume 2028-ųjų olimpiadoje Los Andžele, jei lėčiau – tai 2032-aisiais Brisbane (Australija).

Kalbos apie tokias aukštumas ne iš piršto laužtos. Per pastaruosius dvejus metus D. Sinkevičius, žaisdamas kartu su vilniečiu Raigardu Mačioniu, iškovojo 40 medalių.

Nevartant senų protokolų, pakanka pažiūrėti vien ką vaikinai nuveikė per praėjusį 2022-2023 metų žiemos sezoną. Jie 16-mečių (U-16) šalies uždarų patalpų paplūdimio tinklinio čempionate triumfavo nepralaimėję nė vieno seto.

D. Sinkevičius ir R. Mačionis taip pat šią žiemą iškovojo bronzos medalius Lietuvos 18-mečių ir net 20-mečių pirmenybėse.

Sportininko tėvas Tomas Sinkevičius, atliekantis savotišką vadybininko darbą, negaili nei lėšų, nei laiko sūnaus ugdymui.

„Sunku patikėti, tačiau važinėjame treniruotis į Vilnių. Klaipėdoje turime smėlio, turime aikštelių, bet neturime trenerių“, – pastebėjo T. Sinkevičius. 

Tinklininko tėvas turėjo omenyje tai, kad mieste esantys tinklinio treneriai nenori dirbti su profesionalais – jiems labiau apsimoka turėti 20 žmonių grupę nei du žaidėjus.

D. Sinkevičių ir R. Mačionį šiandien treniruoja vilnietis Artūras Vasiljevas, klaipėdiečiams gerai pažįstamas nuo tų laikų, kai atstovavo uostamiesčio „Amber Queen“ tinklinio komandai.

„Taip vieni pas kitus ir važinėjame: mes pas trenerį, treneris pas mus“, – kokia realybė, atskleidė T. Sinkevičius.

Pasak tėčio, „dirbama žiauriai“. 2021-aisiais buvo dalyvauta tarptautinėje vaikų paplūdimio tinklinio stovykloje Vokietijoje, praėjusiais metais D. Sinkevičius ir R. Mačionis plušėjo vienoje populiariausių Europoje stovyklų Maljorkoje – „Beach box camps“, į kurią atvyksta kone geriausi Senojo žemyno paplūdimio tinklinio treneriai. Stovyklos baigiamajame turnyre lietuviai užėmė pirmąją vietą.

Ne taip seniai D. Sinkevičius surengė savaitės trukmės individualias treniruotes su vienu garsiausiu Europoje trenerių iš Italijos – Marco Solustri.

Tinklininkų tandemui padeda „GO“ arena, ne tik aprengianti sportininkus, bet ir šaltuoju metų laiku nemokamai priimanti treniruotis į areną, o šiltuoju – į aikštyną Giruliuose.

Trečius metus paplūdimio tinklinį žaidžiančio D. Sinkevičiaus pirmasis treneris – Laurynas Gedminas, jau pirmųjų pratybų metu įžvelgė jame talentą ir pasakė, kad tai jo sporto šaka.

Jaunasis „Vakarų tinklinio“ klubo specialistas paaukojo begalę laiko ir pastangų – su D. Sinkevičiumi vyko į daugybę varžybų ir stovyklų. Šiandien už tai jam dėkingi tinklininkas su tėvais, nes be pirmojo trenerio pastangų, kažin ar turėtume Klaipėdoje paplūdimio tinklinio perliuką.

Šių metų aukščiausiu tikslu D. Sinkevičius ir R. Mačionis laiko gerą pasirodymą Europos jaunimo iki 18 metų (U-18) čempionate, kuris vyks rudenį Madride (Ispanija).

„Vaikinai jau pateko į Lietuvos rinktinę, tad visą vasarą rengsis šiam čempionatui. Taip pat 2023-iaisiais D. Sinkevičius ir R. Mačionis sieks pergalių ne tik Lietuvos 18-mečių ir 20-mečių paplūdimio pirmenybėse, bet ir Latvijos bei Estijos 18-mečių čempionatuose. Tad veiklos bus“, – šypsojosi T. Sinkevičius.

D. Sinkevičiaus ir R. Mačionio sezono pradžia čia pat – Lietuvos jaunimo čempionatų pirmieji etapai vyks gegužės 26 d. Šiauliuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *