2024 27 liepos

9-oji J. Merkutovo ledo ritulio taurė iškeliavo į Ventspilį

Vieni liejo ašarų upelius, kiti iš džiaugsmo šokinėjo iki dangaus. Tokia drama baigėsi tradicinis Jurijaus Merkutovo taurės 11-mečių vaikų turnyras, kurį organizavo „Klaipėdos Baltijos“ ledo ritulio mokyklos vadovas Audrius Kancleris.

Mažiesiems „baltijiečiams“ rungtynėse su latvių „Talsi“ komanda, per paskutiniąją minutę praleidusiems net tris įvarčius ir pralaimėjusiems 3:4, iš rankų išsprūdo ne tik pergalė, bet ir medaliai.

Į 9-ąjį turnyrą, vykusį „Akropolio“ ledo arenoje, susirinko keturios komandos – dvi Lietuvos: „Klaipėdos Baltija“ ir „Klaipėda“, dvi Latvijos: Ventspilio „Ventspils“ ir Talsų „Talsi“. Jos tarp savęs išmėgino jėgas rato sistema.

Visas pergales šventė Ventspilio berniukai, išsivežę namo pagrindinę taurę. Į antrąją vietą likusios tris ekipos pretendavo iki paskutinės turnyro akimirkos. Po minėto dramatiško „Klaipėdos Baltijos“ ir „Talsi“ komandų mūšio, nė kiek nemažiau džiaugėsi „Klaipėdos“ ledo ritulio mokyklos auklėtiniai. „Klaipėdos Baltijos“ pergalės atveju jie būtų likę treti, o po „Talsi“ sėkmės, jie iškovojo antrosios vietos taurę.

Galutinė komandų rikiuotė tokia: 1.„Ventspils“ – 9 taškai; 2.„Klaipėda“ – 4; 3.„Talsi“ – 3; 4.„Klaipėdos Baltija“ – 1.

„Turnyro nebūtų pavykę surengti, jei ne geri žmonės – kai kurių bendrovių vadovai, vaikų tėveliai, – teigė organizatorius A. Kancleris. – O labiausiai esu dėkingas Klaipėdos „Akropolio“ valdytojui Tomui Rimkui, „Terra infrastructure“ vadovui Ramūnui Staniui, tėveliui Pavelui. Tikiuosi, kad kitąmet į turnyro tradiciją geranoriškiau pažiūrės ir tie, kurie skirsto pinigus miesto sporto renginiams“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *