2024 27 liepos

Paspirtukininkų šventėje „Su paspirtuku – kaip ant sparnų!“ pralaimėjusių nebuvo

Ar esate kur matę, kad vilkas su zuikiu draugiškai ir linksmai bendrautų? O tai buvo. Toks gamtai prieštaraujantis reiškinys buvo pastebėtas Klaipėdos Litorinos mokyklos tradicinėje mažų ratukų dardėjimo šventėje „Su paspirtuku – kaip ant sparnų!“

Kasmet vis ką nors naujo sugalvojanti Litorinos mokyklos direktorė Renata Aglinskienė varžybų atmosferai įkaitinti pirmą kartą pakvietė Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijos būgnininkus, vadovaujamus Skaistutės ir Augustino Užkuratų.

Ir gamta pasistengė – kad atvėsintų įraudusią įtampą, mažiau dulkėtų, lietučiu pakrapijo lenktynininkus bei pačią lenktynių trasą.

O kur dar „Neptūno“ futbolo komandos futbolininkai, užsukę pažiūrėti, kaip rungtyniauja dalyviai, tarp kurių buvo įvairias negalias turintys moksleiviai. Patys įsiliejo į renginį – kartu su visais kilnojo rankas ir kraipėsi masiniame šokyje („flešmobe“), fotografavosi, dalijo autografus, o baigiantis šventei geriausiems, aktyviausiems, linksmiausiems paspirtukininkams dalijo prizus.

Judėjimo ir sporto šventė prasidėjo paradu. Parado dalyviai žengė pro butaforinį švyturį, mat šis sportinis konkursas buvo skirtas Švyturių metams.

Visus konkurentus pranoko „Versmės“ progimnazijos moksleivis Markas Likij. Antra buvo, finale nugalėtojui nusileidusi Litorinos mokyklos devintokė Auksė Eglynaitė. Trečią vietą užėmė tos pačios mokyklos atstovas Markas Kulvietis.

Geismui palenktyniauti neatsispyrė ir suaugusieji. Kol buvo pauzė varžybose, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyriaus medikė taip pat stojo ant paspirtuko. O kad būtų azartas kovoti, sportinei akistatai iškvietė mokytoją. Tiesa, pedagogė nebaigė distancijos, nes nesuvaldė transporto priemonės. Varžybose tai neretas atvejis, nes visi skuba, nori kuo greičiau pasiekti finišą. Nieko nuostabaus, kur skubėjimas – ten ir klaidos.

Nors po pralaimėtų etapų buvo ir liūdnesnių veidelių, tačiau juos pakeitė šypsenos, kai pradėjo lyti prizais. Organizatoriai tiek sugalvojo nominacijų, jog net stebėtis teko, iš kur pas juos tiek fantazijos. Kai visos dovanos buvo išdalintos, visas vanduo išgertas, o ledai suvalgyti, galima konstatuoti: pralaimėjusių nebuvo – laimėjo visi. Nenuostabu, kad dalyviai prieš išsiskirstant skandavo: „Ačiū, ačiū, ačiū“.

Visos renginio nuotraukos čia: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=klpsportas&set=a.1011951250725401

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *