2024 28 balandžio

„Dragūnas“ antrajame kėlinyje rado vaistų

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, 40:33 nugalėję sostinės „Vilnių“,  iškovojo septintąją pergalę Lietuvos rankinio lygos čempionate.

Pirmoji susitikimo pusė buvo įtempta, nė viena komanda nesugebėjo išsiveržti į priekį didesniu nei 2 įvarčių skirtumu. Po 30 min. švieslentėje spingsėjo lygybė – 18:18.

Antrajame kėlinyje toliau vyko kova dėl kiekvieno kamuolio. Lūžis įvyko įpusėjus antrajam kėliniui, kai „Dragūnas“ laimėjo tarpsnį 7:2 ir pabėgo į priekį 34:29, vėliau  – 37:30.

Per likusį laiką komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, o finalinė sirena nuaidėjo „Dragūnui“ pirmaujant – 40:33.

Klaipėdiečių septynetuke debiutavo ukrainietis Danilas Chlušakas. Jis į Lietuvos rankinio istoriją įsirašė pelnęs 5 įvarčius.

„Dragūno“ vyr. treneriui Artūrui Juškėnui nepatiko rungtynės.

 „Naujokų atvykimas, nori to ar nenori, šiek tiek išmuša iš pasiruošimo rungtynėms vėžių. Po pirmojo kėlinio buvo lygiosios, antrame kėlinyje irgi žaidimas nebuvo geras, turėjome problemų su vartų saugumu. Kaip bebūtų, pergalė yra pergalė“, – apibendrino varžybas A. Juškėnas.

Klaipėdietis Rokas Palskys teigė, kad buvo kelti uždaviniai gerai žaisti gynyboje, neutralizuoti varžovų linijos žaidėjus.

„Trenerio užduotis įgyvendinti pavyko tik iš dalies. Pirmame kėlinyje varžovai daug kartų metė nuo 6 metrų linijos, – pripažino rankininkas. – Norėjome pirmame kėlinyje susikurti persvarą, tačiau tai nepavyko padaryti. Po pertraukos pakeitėme gynybą, daugiau ginėmės vienas prieš vieną, geriau puolėme. Per rungtynes praleidome 33 įvarčius, tai yra daug. Pačios varžybos nebuvo labai geros ir rezultatas neatspindi rungtynių eigos.“

Svečių strategas Kęstutis Lapinskas apgailestavo, kad pritrūko žaidėjų ir jėgų.

 „Važiavome laimėti, tačiau kelių žaidėjų neturėjome, nes vienus neišleido iš darbo, kiti yra traumuoti. Dėl to nebuvo keitimų, pavargo vyrai. Šiaip rungtynės vyko gerai, nepaisant kelių neišnaudotų progų, intriga turėjo būti nebloga. Vyrai žaidė kovingai iki galo, dėl to neturiu jiems priekaištų, tačiau reikia, kad būtų visa komanda, tada galėsime priimti komandinius sprendimus. Dabar, tokia sudėtimi, septyniese, atlaikyti du kėlinius su tokia greita „Dragūno“ yra nerealu“, – pastebėjo K. Lapinskas.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Vilnius“ 40:33 (18:18).

„Dragūnas“: L. Simonavičius, G. Virbauskas – po 6, D. Chlušakas, D. Virbauskas, L. Juškėnas, B. Butkus – 5, M. Lapiniauskas – 4, G. Šmantauskas – 3, R. Palskys – 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *