2024 29 balandžio

Dzūkai šiame sezone įveikti trečią kartą

Klaipėdos „Neptūnas“ antradienį namuose 81:64 įveikęs Alytaus „Dzūkiją“, pergalių skaičiumi pasivijo Lietuvos krepšinio čempionato penktoje vietoje esantį Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ penketuką.

Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai iškovojo antrą pergalę iš eilės.

„Smagu iškovoti tokią sunkią pergalę. Gal rezultatas neparodo, bet dvikova buvo sunki ir nervinga. Tikrai labai ruošėmės šioms rungtynės, nes prieš tai žaisdami su „Juventus“ ir „Lietkabeliu“, dzūkai žaidė tikrai gerai. Mums pavyko priderinti gynybą prie varžovų“, – džiaugėsi T. Gaidamavičius.

 „Neptūno“ krepšininkai atsiliekančiųjų vaidmenyje buvo tik pirmosiomis dvikovos minutėms – 2:9. Pirmąjį kėlinį jie baigė pelnydami 11 „sausų“ taškų bei tvirtai perimdami iniciatyvą į savo rankas.

Dar 8 „sausus“ taškus pelnę prasidėjus antrajam ketvirčiui, klaipėdiečiai laimėjo tarpsnį net 19:0 ir įgijos 13 taškų persvarą – 23:10.

Nojaus Mineikio tolimas metimas trečiajame kėlinyje kilstelėjo „Neptūno“ persvarą iki 16 taškų.

Svečiai iš Alytaus, po Artūro Jomanto dvitaškio 35-ąją min., santykį buvo sumažinę iki 10 taškų, tačiau dzūkus nuramino tolimą šūvį pataikęs Matas Jogėla.

„Kiekviena pergalė mums yra svarbi psichologiškai. Mes buvome duobėje, po truputį iš jos išsikapstėme. Negaliu sakyti, kad visiškai, liko dar du ratai, bet kažkiek išsikapstėme“, – teigė T. Gaidamavičius.

Sėkmingą pasirodymą tęsia „Neptūno“ krepšininkas M. Jogėla, dvikovoje su „Dzūkija“ pelnęs 15 taškų, atkovojęs 7 kamuolius, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 21 naudingumo balą.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „Dzūkija“ 81:64 (15:10, 26:23, 22:16, 18:15).

„Neptūnas“: B. Griciūnas, M. Jogėla – po 15, Ž. Janavičius – 14, K. Metrikis – 8, A. Sidarevičius – 7, N. Mineikis – 6, N. Giga, D. Slavinskas – po 5, E. Šaulys – 4, S. Galdikas – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *