2024 20 balandžio

V. Bladyka pasirengęs ketvirtam KMT turnyro maratonui

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro lemiamas kovas kartu su kolegomis komentuos ir du klaipėdiečiai – Rokas Grajauskas bei Vilhelmas Bladyka.

Poeto, dramaturgo, dainų autoriaus ir atlikėjo Gintaro Grajausko sūnus susitikimus per LRT transliacijas komentuos kartu su garsiuoju Linu Kunigėliu.

V. Bladyka apie įvykius aikštelėje ir už jos pasakos Delfi televizijos žiūrovams.

Daug metų Vilniuje gyvenantis R. Grajauskas ir L. Kunigėlis šeštadienį padės stebėti pusfinalio susitikimą tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ komandų, o sekmadienį – rungtynes dėl 3-iosios vietos, kuriose greičiausiai žais „Neptūnas“. O kas bus antrasis mažojo finalo dalyvis, atsakys pirmosios dienos mačas tarp Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ penketukų.

Daug sunkesnę naštą teks nešti V. Bladykai. Jis Delfi TV žiūrovams komentuos visas ketverias rungtynes. Negana to, „Balticum TV“ žinių vedėjos Neringos Bladykienės atžala dar šeštadienį dirbs ir per Karalienės taurės turnyro finalą tarp Kauno „Aisčių-LSMU“ bei Vilniaus „Kibirkšties–MRU“ moterų ekipų.

„Nieko tokio – jau esu pripratęs, – savaitgalio darbų ramiai laukia aukščiausias Lietuvos komentatorius, 198 cm ūgio V. Bladyka. – Toks maratonas KMT turnyruose – jau ketvirtas.“

Kad maratonas būtų tikru maratonu, klaipėdiečiui dar reikės KMT varžybų išvakarėse – penktadienį Alytuje komentuoti Lietuvos krepšinio čempionato susitikimą tarp „Dzūkijos“ ir „Šiaulių“ komandų.

„Iš Alytaus negrįšiu į Klaipėdą, o vyksiu į Kauną. Čia pernakvojęs, kitą dieną su televizijos darbuotojais vyksime į Panevėžį“, – komentatoriaus gyvenimo užkulisius pravėrė klaipėdietis.

Per LRT transliuojamus susitikimus stebėti padės po du „liežuvautojus“, o V. Bladyka Delfi TV žiūrovams pasakos vienas pats.

„Kartais vienam komentuoti yra geriau nei dviese, – atviravo Klaipėdos universiteto studentas. – Labai priklauso nuo porininkų. Su vienais yra lengva dirbti, o prie kitų reikia taikytis. O kai vienas sėdi su mikrofonu prie aikštelės, nereikia galvoti apie tai.“

Finalą ir labiausiai laukiamą pusfinalio kovą („Juventus“ – „Lietkabelis“) KMT turnyre komentuos sirgalių išrinkti kaunietis Karolis Tiškevičius ir panevėžietis Vaidas Čeponis.

Abu jie triumfą prognozuoja titulą ginančiam „Žalgiriui“. Pusfinalyje nurašę „Neptūną“, šie komentatoriai tikisi, kad uostamiesčio klubas garbingai kausis dėl trečiosios vietos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *