2024 30 balandžio

„Neptūno“ nesustabdė net grėsmingasis „Lietkabelis“

Klaipėdos „Neptūnas“, tęsdamas sėkmingą tarpsnį, šeštadienį uostamiestyje patiesė Panevėžio „Lietkabelį“ 83:73. Tai ketvirtoji iš eilės Tomo Gaidamavičiaus auklėtinių pergalė Lietuvos krepšinio lygos čempionate.

Klampi rungtynių pradžia ir kibi panevėžiečių gynyba neleido uostamiesčio komandai lengvai rinkti taškų. Pirmojo taiklaus šeimininkų metimo žiūrovai sulaukė prabėgus trims minutėms. Pasistengęs Simas Galdikas pelnė iš eilės penkis taškus.

Pirmame kėlinyje klaipėdiečiai nepataikė dviejų tritaškių. Antrajame ketvirtyje tiesiog ėmė lyti tritaškiais: po du kartus pataikė Martynas Mažeika ir Deividas Gailius, sykį – Žygimantas Janavičius.

Po 20 min. „Neptūnas“ turėjo 5 taškų pranašumą – 41:36. Jis galėjo būti ir didesnis, jei ne 7 klaidos, kuriuos varžovai pavertė 11 taškų.

Prasidėjus trečiajam ketvirčiui D.Gailius, realizavęs vieną baudą, padidino skirtumą iki 7 taškų – 45:38. Tačiau „Lietkabelis“ greitai ne tik išlygino rezultatą, bet ir išsiveržė į priekį – 46:45.

Klaipėdiečiai greitai atsipeikėjo. Laimėję likusį tarpsnį iki kėlinio pabaigos 20:9, po trijų kėlinių turėjo dviženklę persvarą – 65:55.

Ketvirtame kėlinyje panevėžietis Vytenis Lipkevičius, pataikęs penktą savo tritaškį, nubraukė „Neptūno“ pranašumą iki 5 taškų.

Lemiamais momentais krepšinis sulėtėjo – abi komandos dėmesį skyrė gynybai. Po Ž. Janavičiaus dvitaškio , uostamiesčio komandos pranašumas vėl šoktelėjo iki devynių taškų – 78:69. Per likusias minutes svečiai nesugebėjo sumažinti atsilikimo, o „Neptūną“ ši pergalė, bent laikinai, kilstelėjo į šeštąją vietą turnyrinėje rikiuotėje.

Džiugios žinios sulaukta ir iš Utenos, kurioje „Juventus“ nugalėjo „Dzūkiją“. „Neptūnas“ laimėjo visas keturias kovas prieš „Dzūkiją“, o tai reiškia, kad klaipėdiečiai žemiau aštuntosios pozicijos nebenukris.

„Sudėliojome gerus aspektus gynyboje ir puolime. Panevėžiečiai labai gerai išnaudoja įsivėlimą į greitą žaidimą, baudžia už prarastus kamuolius. Pirmoje pusėje kažkiek pridarėme klaidų“, – po rungtynių įspūdžiais pasidalijo T. Gaidamavičius.

 „Klaipėdiečiai nusipelnė pergalės. Nebuvome pakankamai protingi gynyboje. Žinojome, kurie žaidėjai gali sukelti problemų, bet žaidžiame prastai jau kokį mėnesį. Sakiau jau keletą kartų, kad su tokiu žaidimu bus labai sunku ketvirtfinalyje“, – paniuręs buvo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „Lietkabelis“ – 83:73 (16:17, 25:19, 24:19, 18:18).

„Neptūnas“: Deividas Gailius – 19, Žygimantas Janavičius, Martynas Mažeika, Simas Galdikas – po 12, Norbertas Giga – 9, Džiugas Slavinskas – 7, Benas Griciūnas – 6, Tadas Pažėra, Matas Jogėla – po 3.

„Neptūno“ (Mato Baranausko) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *