2024 28 balandžio

Klaipėdos „Šermukšnio“ kurčiųjų plaukikų triumfas Lietuvos čempionate

Lietuvos kurčiųjų plaukimo čempionatas, vykęs Kaune, baigėsi įspūdingu „Šermukšnio“ sporto klubo narių triumfu. Iš „Dainavos“ baseino klaipėdiečiai, tarp kurių buvo daug „Litorinos“ mokyklos moksleivių, parsivežė net 25 medalius iš 36.

Vyrų grupėje po du čempionų titulus iškovojo Arnas Meškys (25 ir 50 m laisvuoju stiliumi), Deimantas Budrikas (25 ir 50 m krūtine) ir Bronius Burzdžius (25 ir 50 m nugara).

D. Budrikas ir B. Burzdžius medalių „puokštes“ papildė sidabro ir bronzos „žiedais“, laimėtais plaukus laisvuoju stiliumi, o A. Meškys – sidabro apdovanojimu rungtyniavus 25 m krūtine.

Dar ant prizininkų pakylos lipo Tadas Rimkus, užėmęs antrąją vietą 50 m krūtine rungtyje, ir Deividas Šachas, iškovojęs 3 bronzos medalius: du – plaukdamas krūtine, vieną – nugara.

Iš viso vyrų grupėje uostamiesčio „rykliai“ nustvėrė 15 medalių iš 18.

Ir moterų varžybose klaipėdiečių siautėjimo tempas buvo aukštas. Baltijos jūros „delfinės“ laimėjo daugiau nei pusę medalių: iš 18 – 10.

Uostamiesčio sportininkė Naida Juočinskytė laimėjo daugiausiai moterų – keturis –grupėje. Ji tapo čempione rungtyniaudama 25 m krūtine, kitose rungtyse pelnė dar sidabro (vieną) ir bronzos (du) žetonus.

Prizininkėmis tapo ir sidabro bei bronzos medaliais savo medalių kolekcijas taip pat papildė klaipėdietės Gintarė Virbauskytė, Diana Norvilienė ir Greta Šlevinskytė.

It iš gausybės rago pasipylę medaliai neturėtų stebinti. Vykdant Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „Fizinio aktyvumo skatinimas Klaipėdos apskrities kurtiesiems“, „Šermukšnio“ sporto klube pastaruoju metu plaukimui skiriamas padidintas dėmesys. Treniruotes rengia profesionali plaukikė ir trenerė Aušra Gardžiulienė. Uostamiesčio komandos vadovė Kristina Rimkienė, kartu su specialiste džiaugiasi, kad pavyko įsukti plaukimo treniruočių ratą.

„Anksčiau reikėdavo prašyti vaikų, kad ateitų į baseiną, o dabar patys lekia į treniruotes pasišokinėdami“, – juokavo moterys.

„Pergalės, medaliai pasipylė po to, kai vykdant projektą „Fizinio aktyvumo skatinimas Klaipėdos apskrities kurtiesiems“, miesto baseine atsirado galimybė mokytis plaukti ir treniruotis. Seniai norėjau treniruoti vaikus, nes pagal specialybę esu plaukimo trenerė. Kai tik atsirado galimybė pasireikšti, pamatėme vaisius. Iš pradžių reikėjo įkalbinėti ateiti į baseiną, o dabar, po pirmųjų pergalių, jaunimas nuolat uoliai lanko treniruotes, kelia meistriškumą, nori dar daugiau pasiekti“, – darbo rezultatais džiaugėsi A. Gardžiulienė.

Jei ir toliau Klaipėdos kurtieji plaukikai nemažins tempo, nenuostabu, kad kai kuriuos iš jų išvysime 2025-ųjų vasaros kurčiųjų žaidynėse Japonijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *