2024 19 balandžio

„Neptūno“ gynėjas įsispraudė į LKL rezultatyviausiųjų žaidėjų dešimtuką

Klaipėdos „Neptūno“ komandos gynėjas Martynas Mažeika Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato  rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ pelnė 18 taškų.

Šie taškai 35-erių krepšininką pakylėjo lygos rezultatyviausių žaidėjų dešimtuką.

192 cm gynėjas per 383 rungtynes yra pelnęs 4179 taškus. Klaipėdietis iš dešimtuko išstūmė 12 taškų mažiau turintį Eriką Kučiauską.

Rokiruočių rezultatyviausiųjų būryje gali būti ir daugiau. Devintą vietą užimantis Alytaus „Dzūkijos“ puolėjas Artūras Jomantas yra pelnęs 4314 taškų. Jis nuo aštuntoje vietoje esančio Andriaus Šležo atsilieka 159 taškais.

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas su 4911 taškų yra 6-as. Jis turėtų pasivyti 5-oje pozicijoje esantį Virginijų Sirvydį, nuo kurio skiria 97 taškai.

Karjerą tęsiantis Mindaugas Lukauskis su 5395 taškais yra trečias. Iki vietą aukščiau užimančio Žydrūno Urbono „Šiaulių“ puolėjui stinga 162 taškų.

Naujokų dešimtuke šiame sezone neturėtų atsirasti, nes iš vis dar karjerą tęsiančių žaidėjų 16-as yra Egidijus Dimša. Prienų „CBet“ aukštaūgiui, kad įsispraustų į dešimtuką, reikia per likusias rungtynes surinkti daugiau nei 320 taškų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *