2024 27 liepos

Pergalės šalies jaunimo kiokušin karatė čempionate ir taurės turnyre

Lietuvos jaunimo kiokušin karatė čempionate aukso medalius iškovojo du klaipėdiečiai iš „Shodan“ klubo Žygimantas Šniaukas (svorio iki 75 kg grupė) ir Julija Balčiūtė (per 65 kg) klubo. Vicečempione taip pat tapo „Shodan“ klubo narė Ugnė Pėlikytė (iki 65 kg).

Ž.Šniaukas pirmoje kovoje įveikė Tadą Sirtautą iš Kauno „Osu“ komandos, o lemiamoje kovoje nepervargo, kol įveikė Nojų Zakarauską  iš Panevėžio „Argus“ ekipos.

J.Balčiūtė akistatoje dėl nugalėtojos titulo susirėmė su Rusne Gervyte iš Vilniaus „Shin“ klubo ir įveikė ją.

U.Pėlikytė čempionatą pradėjo pergale prieš kaunietę Agnę Sabaliauskaitę, finale Luko Kubiliaus auklėtinė sukryžiavo ietis su Eliza Rackevič iš Vilniaus. „Shin“ komandos narė buvo pranašesnė.

„Ugnė sėkmingai debiutavo Lietuvos jaunimo čempionate, o jos efektingas smūgis pusfinalio kovoje pelnė pergalingą tašką „wazari“, ir buvo pripažintas vienu gražiausių čempionato epizodų!“, – teigė sportininkės treneris Lukas Kubilius.

Suaugusiųjų taurės turnyre antrą vietą užėmė Klaipėdos „Okinavos“ klubo „variklis“ –  Rima Lisinskaitė (iki 60 kg).

Jai finale teko kautis su pasaulio čempione Brigita Gustaityte. Po apylygės kovos ir dviejų pratęsimų, teisėju sprendimu pergalė skirta vilnietei.

Treti buvo du „šodaniečiai“ – Laurynas Vaičikauskas (iki 75 kg) ir Ugnius Knystautas (iki 85 kg).

L.Vaičikauskas pusfinalyje tik po dviejų pratęsimų, po labai atkaklios kovos nusileido būsimam nugalėtojui, pasaulio taurės varžybų vicečempionui kauniečiui Domui Sutkui. Kovoje dėl 3-iosios vietos klaipėdietis galingais smūgiais pasiuntė į nokdauną kaunietį Romualdą Augą.

U.Knystautas pirmosiose varžybose pralaimėjo Jevgenijui Jurutui iš Vilniaus „Ippon“ komandos.

Kovoje dėl 3-iosios vietos U.Knystautas susitiko su kitu klaipėdiečiu Edvinu Kolmogorovu iš „Okinavos“ ir laimėjo uostamiesčio atletų akistatą.

E.Kolmogorovas rengėsi dalyvauti jaunimo čempionate, tačiau nesusirinkus dalyviams, jis pirmą kartą ryžosi kautis suaugusiųjų čempionate, svorio iki 85kg grupėje.

Pirmą kovą, po pratęsimo, pralaimėjo Lietuvos rinktinės nariui, daugelio tarptautinių turnyrų nugalėtojui Kęstučiui Radvilai. Antroje kovoje turėjo pripažinti U.Knystauto pranašumą. Toks, gana pavykęs, E.Kolmogorovo debiutas suaugusiųjų grupėje

Varžybose teisėjavo klaipėdietė Kristina Basova.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *