2024 27 liepos

„Metų klaipėdiečio“ titulas – karatė meistrei D.Mačiūtei

26 kartą įvykusiuose „Vakarų ekspreso“ dienraščio „Metų klaipėdiečio“ rinkimuose buvo pasiūlyta kelios dešimtys įvairiose srityse miestui nusipelniusių žmonių, vertų padėkos ir pagarbos už darbus, dėl kurių Klaipėda yra gražesnė.

Pagrindinis „Metų klaipėdiečio“ titulas atiteko karatė trenerei, „Okinavos“ kovos menų klubo prezidentei Dianai Mačiūtei.Ji rinkimų finale sulaukė didžiausio palaikymo – 11 839 balsų.

Rinkimų finišo tiesiojoje kiokušin karatė mokytoja aplenkė Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslininkę dr. Raimonda Nabažaitė (294 balsai) ir Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos vadovę Kristiną Buslajevą (1 998 balsai).

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, apdovanodamas D.Mačiūtę ir kitų kategorijų nugalėtojus, akcentavo „Metų klaipėdiečio“ rinkimų reikšmę.

 „Noriu padėkoti šauniai, entuziastingai, veržliai „Vakarų ekspreso“ idėjai kasmet ieškoti ir kasmet surasti Metų klaipėdietį ar klaipėdietę, Klaipėdos miesto vardą garsinusį skambiausiai ir plačiausiai. Šventai tikiu, kad, nepaisant, jog jau 26 kartą renkame ir išrenkame laureatus, dar labai ilgai reikės rinkti, kad pagerbtume visus klaipėdiečius, kurie to verti“, – akcentavo meras.

Per daugiau nei du dešimtmečius trenerės darbo metų D.Mačiūtė išugdė tūkstančius auklėtinių, pati taip pat skynė skambias pergales. Ji – daugkartinė Europos čempionatų nugalėtoja ir prizininkė, pasaulio KWA čempionė ir prizininkė, Belgijos, Kroatijos ir daugelio kitų Europos šalių atvirųjų pirmenybių nugalėtoja. Be to, šiemet nuotoliniu būdu vykusiame Europos čempionate „Okinavos“ klubas buvo pripažintas techniškiausiu tarp visų Senojo žemyno klubų.

 „Mane džiugina, kad vaikai ir jaunimas orientuojasi į procesą, fizinį aktyvumą ir taip tampa stipresni visomis prasmėmis. Pandemija dar labiau išryškino sporto naudą. Mes nesustojame – aktyviai sportuojame ir nuotoliniu būdu, svarbu neprarasti gyvenimo džiaugsmo ir optimizmo. Man svarbu ne tik taurės, trofėjai ir titulai, bet ir pats procesas, žmogaus tobulėjimo galimybės. Džiugu, kad kasmet į mūsų karatė šeimą įsilieja vis naujų žmonių, tad būtent ta plėtra ir noru degančios sportininkų akys verčia nesustoti ir judėti tik pirmyn“, – pasidžiaugė „Metų klaipėdietė“ D.Mačiūtė.

„Vakarų ekspreso“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus apgailestavo, kad „Metų klaipėdiečių“ rinkimų eigą pakoregavo karantinas, jog nebuvo galima sukviesti nominantų ir kartu pasidžiaugti nuveiktais darbais, įgyvendintomis idėjomis.

„Tačiau vietoje planuotos vienos apdovanojimų ceremonijos surengėme net keletą – laureatus, laikydamiesi karantino reikalavimų, sveikinome ir ant „Meridiano“ denio, ir miesto rotušėje, ir svečiuodamiesi pas brolius pranciškonus. Visi sveikinimai nugulė į specialų vaizdo siužetą, kurį artimiausiomis dienomis galite pasižiūrėti „Vakarų ekspreso“ portale, „Facebook“ ir „Youtube“ paskyrose. Džiaugiamės, kad, nepaisant sudėtingos epidemiologinės situacijos, galėjome pasveikinti „Metų klaipėdiečio“, „Metų atradimo“ ir „Socialiai atsakingo verslo“ nominacijų laimėtojus, padėkoti socialiniams partneriams. Aktyvių skaitytojų dėka jau 26 metus gyvuojanti „Vakarų ekspreso“ tradicija įvertinti tuos, kurie dirba nesitikėdami jokio atlygio, tęsiasi. Šie metai yra kitokie, kupini iššūkių ir išbandymų. Neslėpsiu, net buvo kilę minčių, ar apdovanojimų šiemet reikia, nes negalime susirinkti ir pabūti kartu. Bet juk gyvenimas nesustoja, žmonės gyvena savo gyvenimus, dirba, kuria ir padeda vieni kitiems“, – pabrėžė „Vakarų ekspreso“ vyriausiasis redaktorius G.Tomkus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *