2024 27 liepos

Ketvirta iš eilės Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ pergalė

Uostamiesčio „Neptūno-Akvaservis“ penketukas namie 64:53 pranokęs Šilalės „Lūšį“, Nacionalinės krepšinio lygos čempionate iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės.

21 tašką nugalėtojams pelnė Nojus Mineikis. Jis, taip pat atkovojęs 8 kamuolius, surinko 21 naudingumo balą. 13 taškų prie pergalės prisidėjo Gediminas Leščiauskas, 11 – Dovydas Romančenka.

Rungtynes prasidėjo nerezultatyviai, po pirmų penkių minučių „Lūšis“ buvo priekyje 9:6. Antroje pusėje, po Osvaldo Mačernio tritaškio, svečiai įgijo 6 taškų pranašumą. Tačiau laimėję tarpsnį 8:2, Simono Serapino auklėtiniai pavijo bėglius – 14:14.

Antrajame kėlinyje komandoms sunkiai sekėsi rast kelių varžovų krepšio link. Įpusėjus kėliniui šilališkiai dar turėjo minimalią persvarą. Prieš didžiąją pertrauką „Neptūnas-Akvaservis“ įjungė kitą pavarą ir ne tik pavijo varžovus, bet ir įgijo 8 taškų persvarą 0 29:21.

Antroje susitikimo pusėje „Neptūnas-Akvaservis“ toliau kontroliavo situaciją ir buvo įgijęs 16 taškų pranašumą. Atkutę svečiai sušvelnino skirtumą iki 47:38.

Ketvirtajame kėlinyje klaipėdiečiai, po Nojaus Mineikio dvitaškio, vėl turėjo 15 taškų pranašumą, per likusį laiką klaipėdiečiai išlaikė persvarą ir iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės rezultatu  64:53.

Šilalės komandoje žaidęs klaipėdietis Laimonas Remeikis per 32 min. surinko 7 taškus ir 8 naudingumo balus. Krepšininkas pataikė vieną dvitaškį iš 5 ir 5 baudas iš 6.  

Sezoną pradėję keturiais pralaimėjimais, o per pastaruosius turus iškovoję keturias pergales, „Neptūno“ dubleriai pakilo į aštuntą vietą.

Šeštadienį Rietave jie dar kartą žais su „Lūšies“ penketuku, ir galės padidinti pergalių skaičių.

Rungtynių statistika

„Neptūnas-Akvaservis“ – „Lūšis“ – 64:53 (14:14, 15:7, 18:17, 17:15).

„Neptūnas-Akvaservis“: N.Mineikis – 21, G.Leščiauskas – 13, D.Romančenka – 11, A.Sidarevičius – 9, M.Vaitkus – 4, M.Mockus, P.Piekus, L.Kreišmontas – po 2.

„Neptūno-Akvaservis“ nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *